De bucketlist van Fredy

Credits: Fredy Pieterse

De bucketlist van Fredy

Het is weer tijd om een kijkje te nemen in de bucketlist van een wereldreiziger. Het leuke hieraan is dat je altijd weer nieuwe inspiratie krijgt om te reizen naar plekken die je misschien nog niet kende! Deze week lees je meer over de bucketlist van Fredy.

De bucketlist van Fredy

“Mijn naam is Fredy Pieterse, ben nu woonachtig in Uden, ben 57 jaar en werk als administratief medewerkster in een tandartspraktijk.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Stedentrips naar Tibet, India, IJsland, Finland, Schotland en Ierland. Ik ben alleen en heb zelf geen vervoer. Een stedentrip is dan makkelijk, omdat je er met openbaar vervoer kunt komen. Dit geldt ook voor een overnachtingsplek. Meestal combineer ik uitstapjes in de stad ook met een excursie buiten de stad. Zo ben ik in Praag naar Theressienstadt geweest. Toen ik in Londen was ben ik over the river Thames naar Greenwich geweest en algelopen zomer ben ik van Edinburgh naar Logg Ness geweest.

Ik zou nog graag naar Finland willen, omdat daar kennissen van mijn ouders wonen. Toen ik vijf jaar was zijn we naar Finland op vakantie geweest, helaas heb ik daar geen herinneringen aan. Ik zou er daarom graag nieuwe herinneringen willen maken. In India heb ik vrienden wonen, die wil ik gaan bezoeken als ik in 2020 vier maanden ga reizen.

Het plan voor deze is reis is voor nu als volgt: Dubai, China (hier wil ik gaan bezoeken: de Chinese muur, het terracotta leger en Chengdu) en vanaf China wil ik met de hoogste trein ter wereld naar Tibet reizen. Vanuit Tibet eventueel nog via Nepal naar India, waar ik een aantal weken vrijwilligerswerk wil gaan doen. In India staan de Taj Mahal en Jaipur hoog op mijn lijstje, maar ik ben nog tips aan het verzamelen.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Tibet, dit zeg ik al sinds ik het boek Seven Years in Tibet heb gelezen. Ik dacht alleen altijd dat het niet eerlijk was, omdat het ingelijfd is door China.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Rome, Londen, Praag, Edinburgh en Venetië. Naar Rome zijn we, mijn dochter en ik, zes dagen geweest. We hadden een vliegtuig geboekt, hotel gereserveerd en zijn gewoon gegaan. Het was iedere dag 35 graden. Voor we het hotel uit waren liep het zweet al over onze rug.

We hadden voor vier dagen een hop-on-hop-off bus, wat erg prettig was. Hierdoor konden we ongelimiteerd in- en uitstappen. We deden per dag niet meer dan twee dingen. Zo zijn we naar het Vaticaan, de Spaanse Trappen, het Pantheon, het Colloseum en de Engelenburcht geweest. Lunchen deden we in een heel groot park in Rome. Dit was ons rustmoment op de dag. Het was een groot avontuur!

Ontdek nog meer tips voor Rome! 

De bucketlist van Fredy

Mijn dochter heeft nu een vriend en gaat daarmee op vakantie. Ik ben nu aan het kijken of ik in 2018 een paar dagen naar Brussel kan gaan. Ik wil alleen gaan en ervaren hoe dat is. Als dat goed gaat wil ik in de zomer naar Toscane gaan voor ongeveer een week. Met het vliegtuig en dan vier dagen in Pisa en vier dagen in Florence verblijven. Ik heb plannen genoeg..”

Alleen op reis? We geven je vier redenen om het te doen!

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“De koepel van de Sint-Pieter in Vaticaanstad beklimmen. Dat vond ik echt heel bijzonder. Omdat je op een gegeven moment van boven naar beneden kan kijken en dat is gewoon een hele mooie ervaring. Op een gegeven moment klim je langs de koepel en je kunt daar niet rechtop staan. Zo gaaf… en dan als toetje het uitzicht over het Vaticaan en Rome. In een woord prachtig! Maar als je er midden in de zomer bent is het wel zweten.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Den Bosch, Maastricht en Deventer. Het zijn gezellige oude steden met mooie gebouwen en een leuke binnenstad.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Marie-Lise!

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Ik ben vandaag geattendeerd op de Flixbus. Ik ben even bezig geweest om te kijken wat het precies is, maar het lijkt heel mooi en betaalbaar.”

Lijkt het jou, net als Fredy, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Credits: Fredy Pieterse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.