solo reizen

4 Redenen waarom je echt een keer alleen op reis wil gaan

Dit is voor al die keren dat jij dacht: Ik wil misschien een keer alleen op reis. Dit kan jij! De eerste keer alleen op reis gaan kan best spannend zijn, maar het is een overweldigende ervaring die je echt meegemaakt wil hebben. Je bezoekt een nieuwe omgeving waar je niemand kent, maar er staat heel veel tegenover. We geven je vijf redenen waarom je echt een keer alleen op reis moet gaan.

1. De wereld ligt aan jouw voeten

Een van de fijnste redenen om solo te reizen is om jezelf beter te leren kennen. Het is een spannende zoektocht die overweldigend kan zijn. Misschien ook wel beangstigend, maar dat is normaal. Het is totaal iets anders dan reizen met familie of vrienden. Je bent tenslotte op jezelf aangewezen en jij bent de gene die controle heeft over het verloop van jouw reis.

Maar dat is juist goed nieuws, want dat betekent dat jij de persoon bent die het lot in handen heeft. Gebruik deze tijd om te doen wat jij wil en je zal zien dat als je besluit alleen op reis te gaan, dat de wereld aan je voeten ligt. Je hoeft er alleen maar voor te gaan!

solo reizen

2. Ontmoet nieuwe mensen

Het maakt niet uit of je extravert of introvert bent. Je zal altijd nieuwe mensen tegenkomen. Jij bepaalt natuurlijk uiteindelijk of je een connectie met ze maakt. Maar wist je dat als je alleen reist je vaker wordt aangesproken door nieuwe mensen? Je bent namelijk makkelijker benaderbaar.

Het is een geweldige manier om in contact te komen met lokale bewoners en om nieuwe vrienden te maken. Voordat je het weet lig je ergens onder een palmboom te kletsen met anderen die ook alleen op reis zijn of drink je een biertje met een local. Probeer open te staan voor de nieuwe ervaringen die op jouw pad komen, maar houd jouw eigen veiligheid zeker in het achterhoofd. Je verkeerd je tenslotte in een nieuwe omgeving.

3. Laat je zelfvertrouwen groeien

Als je eenmaal over de oncomfortabele dingetjes heen bent, denk aan het alleen zijn bij het ontbijt of er alleen op uit gaan, dan groeit er iets in jou. Het alleen zijn geeft je zoveel zelfvertrouwen, omdat je leert op jezelf te vertrouwen. Je laat daarnaast aan de wereld zien dat je zelfstandig bent en geen uitdaging uit de weg gaat. Dit geeft je een krachtig gevoel. Je leeft!

solo reizen

4. Je bepaalt jouw eigen richting

Een relaxt feit is dat, als je alleen op reis gaat, je zelf kunt bepalen waar je heen gaat. Heb jij zin om een week op het strand te liggen met een boek, de zonsopgang te zien boven op een berg of te kamperen in de natuur, dan kan dat allemaal. Het is jouw reis en jij bepaalt welke koers je vaart.

Staat een solo reis nog op jouw bucketlist of ben je al een keer op solo reis geweest? Deel je ideeën over alleen reizen hieronder.

5 thoughts on “4 Redenen waarom je echt een keer alleen op reis wil gaan

  1. Het lijkt me aan de ene kant heel gaaf en goed voor m’n ontwikkeling. Maar aan de andere kant ook ontzettend eng.

  2. Ik ga er vaak een paar dagen op uit. Helemaal alleen ben ik niet, want trouwe viervoeter Öve gaat altijd met me mee :). Wat ik vooral leuk vind is dat je echt kan doen waar je zelf zin in hebt en niet mee hoeft met iemand anders…

  3. Alleen reizen is fijn!! Ik ben ooit een paar dagen (deels) alleen in Parijs geweest en 2 dagen in Sydney en nog 3 in Kuala Lumpur. Ik voelde me zo sterk! Ik wil heel graag weer eens alleen weg. Dat is lastiger met twee kleine kinderen. Maar de behoefte is er zeker wel!

  4. Ik reis nooit alleen en ik weet niet echt of ik het zou aandurven. Maar voor een roadtrip met mijn vriend ben ik altijd te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.