De bucket list van Marie-Lise

Credits: Marie-Lise

De bucketlist van Marie-Lise

Altijd al willen weten wat er op de bucketlist staat van een reisgids guru? Dan heb je geluk! Deze keer krijg je een kijkje in de bucketlist van Marie-Lise. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende.

De bucketlist van Marie-Lise

“Hi! Ik ben Marie-Lise, halfweg de 30. Hoewel ik qua opleiding taalkundige ben, werk ik nu vooral in webdesign en digitale marketing. Ook schrijf ik mee aan reisgidsen voor Reisroutes.be.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Oh, zo veel! Er zijn plaatsen waar ik graag nog eens terug naartoe wil, zoals Petra in Jordanië of Angkor in Cambodja. En dan uiteraard nog heel wat zaken die ik nog voor de eerste keer wil ontdekken, zoals IJsland (zowel eens in de winter als in de zomer), Rome, Indonesië, Zuid-Korea, Peru, Mexico, Canada, Laos, Thailand, Namibië en Ghana. Ik zou graag nog eens naar Petra en Angkor willen omdat daar een zeker energie hangt die me helemaal overdonderde. Het zijn van die plekken waar je nooit op uitgekeken raakt, en in stilte kunt zijn.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“De westelijke staten van de VS, de driehoek San Francisco – Yellowstone – Grand Canyon/Canyonlands. Wat een diversiteit aan natuur! De open ruimte die je bij ons in Europa (of zeker in België) niet meer vindt.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Petra in Jordanië en Angkor in Cambodja, hoewel ik daar dus nog eens terug naartoe wil .
En Rajasthan. Nog exotischer en kleurrijker dan dat ik me had voorgesteld.”

Lees ook de bucketlist van globetrotters Thomas en Iris

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Een avondlijke fietstocht door het oude tempelcomplex van Polonnaruwa in Sri Lanka. Magisch. s’Avonds verdwijnt de hitte – of toch de periode dat ik er was – en komt de natuur tot leven. Aapjes slingeren in de bomen boven jou, overal leven en geritsel, terwijl je op gammele fietsen over stoffige aardewegen rijdt. Heel veel plekken in het tempelcomplex worden nog steeds gebruikt voor religieuze doeleinden, dus je hebt veel kans te botsen op een boeddhistische dienst, geleid door monniken. Heel bijzonder.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Ik ken niet erg veel steden in Nederland. Ik woon namelijk in België en kom er ook veel te weinig. Maar ik was erg aangenaam verrast door Leiden. Het water dat door de stad loopt en de geschiedenis. En Amsterdam natuurlijk! Opnieuw al dat water.”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Kijk altijd eerst naar je vlucht en boek dan de rest. Maak een lijstje met al je mogelijke bestemmingen en houd dan in het oog wanneer er een goedkope vlucht naar gaat. Ik volg hiervoor Travel Unlimited waar erg vaak super deals op langskomen. ”

Lijkt het jou, net als Marie-Lise, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.