De bucketlist van Thomas en Iris

Credits: Thomas en Iris - Fit Food Prints

De bucketlist van Thomas en Iris

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Thomas en Iris. Reisbloggers van Came to Wander.

De bucketlist van Thomas en Iris

“Wij zijn Thomas (27) en Iris (26). We wonen in Leiden, samen met onze vier konijnen. Thomas studeert Bio-farmaceutische Wetenschappen en Iris werkt als pedagogisch medewerker. Samen schrijven we op de blog Came to Wander.”

1. Wat staat er op dit moment op jullie bucketlist?

“Het liefst willen we Europa ontdekken met een omgebouwd Volkswagenbusje. Een ander bucketlist item is het slapen in een glazen iglo terwijl we genieten van het Noorderlicht. Het zwemmen met walvishaaien is ook iets dat we heel graag willen doen. Daarnaast staan een reis naar Azië, Canada en Zuid-Amerika ook hoog op de bucketlist.”

2. Als jullie slechts één bestemming uit zouden mogen kiezen, waar zouden jullie dan heen gaan en waarom?

“Dan zouden we naar Kirgizië gaan. Een jaar geleden hadden we nog nooit van deze bestemming gehoord, maar het is een land met ontzettend veel mogelijkheden. De natuur is er prachtig en de locals schijnen er ook ontzettend gastvrij te zijn.”

Ik hoor je denken.. Hoezo Kirgizië? Wij kwamen op Facebook een advertentie tegen met een filmpje waarin we prachtige natuur zagen. Toen we verder klikten, zagen we dat dit in Kirgizië was. We hadden er beiden nog nooit van gehoord en dat is eigenlijk zonde van zo’n prachtig land!”

3. Welke dingen hebben jullie al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Een citytrip naar Venetië, de meest romantische stad ter wereld. Vanwege de grachten en de smalle straatjes. De gondels met de gondeliers geven ook zo’n bijzondere en liefdevolle sfeer aan de stad! Je kunt er echt samen met je lief verdwalen… En we vinden het de meest romantische stad ter wereld, omdat we sinds die city trip officieel “verkering” hebben, haha! Wellicht drukt dat ook een romantische stempel op de stad. Verder hebben we samen heel Sicilië, Malta en Gozo ontdekt! De bucketlist van ons samen is nog onwijs lang, maar dat betekent gelukkig dat er nog veel dingen zijn om naar uit te kijken.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als jullie een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jullie ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Een week geheel back to basics gaan in de jungle in Azië. Doordat je totaal niet bereikbaar bent, ga je op een heel andere manier naar dingen kijken. Je komt veel sneller in contact met locals en je leert snel over bepaalde gebruiken in bepaalde culturen. Door niet online te zijn, leef je zoveel meer in het moment.”

5. Welke steden in Nederland hebben jullie hart gestolen en waarom?

“Leiden is wel de grote favoriet! We hebben hier beiden gestudeerd en echt ons hart verloren aan deze kleine stad. Je hebt hier eigenlijk alles wat een grote stad ook heeft, maar in Leiden is het allemaal gezellig dicht bij elkaar, wat het een hele knusse stad maakt. Ga je ook naar Leiden? Bezoek dan ook eens “Lot en de Walvis” in de haven. Dit is een heel leuk en gezellig tentje!”

6. Hebben jullie nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Wij proberen altijd de reis naar onze bestemming zo goedkoop mogelijk te houden. We zoeken naar de goedkoopste tickets en maken veel gebruik van het openbaar vervoer. Dit doen we ook op onze bestemming. Vaak maken we gebruik van een OV-pas: dat is vele malen goedkoper dan elke keer losse kaartjes kopen. Verder slapen we meestal in een appartement waar we zelf kunnen koken. Zo kunnen we goedkoop én gezond eten!”

Lijkt het jou, net als Thomas en Iris, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.