Arnhem hotspots stedentrip

Arnhem van boven

Is Arnhem de leukste stad van Nederland? Ga erheen op stedentrip!

Vaak bezoeken we steden als Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, maar blijven andere steden wat langer op ons wensenlijstje staan. Heb je de grote steden van het lijstje afgestreept, dan is het tijd om een bezoekje te plannen naar Arnhem. Of je slaat de grote steden gewoon over en gaat gewoon! Van cocktails drinken op een dakterras, tot het staan in een glazen balkon met uitzicht over de stad. Ik zocht voor je uit of Arnhem de leukste stad van Nederland is en wat er zoal te beleven valt als je erheen gaat op stedentrip.

Is Arnhem de leukste stad van Nederland? Ga erheen op stedentrip!

In mijn missie om Nederland dit jaar beter te leren kennen en mijn tips met je te delen, heb ik opgezocht welke steden nog op mijn bucketlist staan.

Het lange lijstje, wordt langzaam kleiner. Steden als Alkmaar, Amersfoort, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Den Bosch en Groningen heb ik al mogen bezoeken. Arnhem ben ik nog niet geweest. Het wordt dus tijd om te gaan ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Arnhem hotspots stedentrip

Ik merk steeds meer dat mijn passie komt te liggen bij slow travelling. Als reisblogger is dat best lastig. Omdat ik graag zoveel mogelijk wil zien in een korte tijd, zodat ik alle tips met jou kan delen. Vaak prop ik dan ook alle hotspots die ik wil zien op een dag.

Bij Arnhem kan dat niet. Ook al is de stad niet heel groot. Ik ben aangenaam verrast dat er veel te beleven is. En besef dan dat ik het daarom ook niet erg vind. Ik ga graag nog een keer terug om te struinen door de leuke straatjes vol interieurwinkels, gezellige terrasjes en om in musea rond te snuffelen. Ik kijk er naar uit om snel weer een tripje te plannen naar deze bruisende stad.

Arnhem hotspots stedentrip
Eusebiuskerk

Hieronder lees je mijn tips, soms met foto’s van collega bloggers Stéphanie en Mieke. Mijn hondje had per ongeluk mijn SD-kaartje kapot gebeten, waardoor ik alleen de foto’s die ik op mijn mobiel had staan, nog kon gebruiken. Met mijn hondje gaat het goed hoor overigens. Alleen wel ontzettend jammer van de foto’s.

Begin de dag met een dansje. Begin de dag met een lach.

Ik stap de trein in vanuit Amersfoort en stap uit op station Arnhem. In mijn beleving ben ik hier al een keertje eerder uitgestapt. Toch ziet het er anders uit en verschilt het van andere stations in Nederland. Veel moderner, enorm hoge plafonds en schoon.

Arnhem hotspots stedentrip
In LOFT Arnhem. Van links naar rechts: Mieke, Evelyne en Stéphanie.

Samen met bloggers Stéphanie en Mieke heb ik afgesproken op het station om een dagje Arnhem te doen. Vooraf hebben we tips verzameld van citymarketing en deze gebundeld tot een handige map (onderaan deze pagina vind je deze map). Zo kunnen we in een oogopslag zien waar we vandaag heen willen. Wel zo handig, want dat bespaard veel tijd, als je meerdere dingen op een dag wil zien.

Arnhem hotspots stedentrip
Dudok

Ronddwalen door Arnhem

Vanaf het station lopen we naar het centrum. Wat niet ver lopen is. Vanaf daar dwalen we door de straatjes. Rond het middaguur besluiten we naar Dudok (Koningstraat 40) te gaan.

Arnhem hotspots stedentrip

Een stadsbrasserie, gevestigd in een rijksmonument. Van buiten is het een prachtig pand. Als we naar binnen lopen, lopen we door naar de achterkant van het pand. Daar is een stadstuintje gemaakt waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Genietend van de buitenlucht bestel ik een heerlijke salade met geitenkaas en munt thee. Ik ben echt dol op geitenkaas, dus dat bestel ik best vaak als ik ergens ga lunchen.

Arnhem hotspots stedentrip
Dudok

Eng, enger, engst

Er wordt ons vanuit Dudok aangeraden om naar de Eusebiuskerk te gaan. Je kunt hier voor 7,50 euro met een glazen lift naar een panoramadak. Vanwaar je de stad kunt zien. Maar er is meer. Vanaf een andere verdieping loop ik zo mijn angsten voor hoogte tegemoet.

Arnhem hotspots stedentrip

Je kan op deze verdieping buiten de kerk stappen in een compleet glazen ruimte. Ik schijt alle kleuren van de regenboog, maar uiteindelijk besluit ik alsnog de ruimte in te stappen. Want als je er toch bent, moet je het toch een keertje geprobeerd hebben vind ik. Wat een ervaring is het zeg! Heb je hoogtevrees, dan zou ik het niet doen. Maar ben je avontuurlijk ingesteld, ga dan vooral eens langs.

Arnhem hotspots stedentrip
LOFT

Shop erop los!

We kunnen hierna wel wat afkoeling gebruiken en gaan eerst even wat winkels in als LOFT (Weverstraat 39) en Olala Chocola (Rijnstraat 58). Daar hebben ze airco. Heerlijk!

LOFT
Bij LOFT kijk ik mijn ogen uit. Wat een geweldige winkel, waarvan ik het hele interieur, dat ik zelf omschrijf als Scandinavisch georiënteerd, mee naar huis wil nemen. Ik wil hier zeker nog een keertje naar terug, want je kunt er ook overnachten. Niet goedkoop, maar het is het zeker waard om er wat extra geld voor opzij te leggen.

Arnhem hotspots stedentrip
LOFT

Olala Chocola
Ik ben gek op chocolade. Tja, welke vrouw niet. Bij Olala Chocola is het dan ook lastig om mij in te houden. Hier scoor ik amandelrotsjes en een lekkere homemade Nutella. Vriendlief ook weer blij. Wist je trouwens dat ze meerdere vestigingen hebben van Olala Chocola in Gouda, Haarlem, Rotterdam, Gorinchem, Dordrecht en Breda? Wist ik niet!

Arnhem hotspots stedentrip

Even uitrusten

Na al dat winkelen besluiten we een drankje te doen op het dakterras van Dak5 (Kortestraat 16). Het bestaat nog niet heel lang en in de eerste instantie moet je het ook echt weten dat het er zit. Als je bij bibliotheek Rozet naar boven gaat, kom je uit bij het gave dakterras. Bij de bar kun je een drankje en hapje bestellen. Als je trouwens nog wat langer wil blijven, kun je ook op de begane grond bij het restaurant een lekker avondmaal bestellen.

Arnhem hotspots stedentrip

We nemen alle drie een lekkere cocktail om deze gezellige dag te vieren. Ik drink haast nooit en omdat het een warme dag is, voel ik hem wel. Gelukkig wordt er snel een bord met nacho’s op tafel gezet.

Arnhem hotspots stedentrip
’t Taphuys

Dinner op een speciale locatie

We vervolgen onze route naar ’t Taphuys (Jansplein 56). Hier bestellen we diner op het terras. Stiekem verwacht ik grote porties, maar gelukkig heb ik niet veel trek. En dat het bijna koud wordt geserveerd, vind ik ook jammer. Gelukkig is er goede service en krijg ik een nieuwe portie aangeboden.

Van buiten ziet ’t Taphuys er overigens niet bijzonder speciaal uit. Als je naar binnen loopt, verandert dat beeld compleet. Ze hebben twee enorme taps, waar je zelf jouw biertje kunt tappen. Met keuze uit 100 soorten bier. Een hele ervaring als je van bier houdt!

Hieronder vind je alle hotspots, bezienswaardigheden en alle highlights van Arnhem. Super handig om te bekijken als je Arnhem in gaat.

Ga je binnenkort naar Arnhem, laat je dan weten hoe het was? En als je tips hebt, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Evelyne de JongDeze blogpost is met passie geschreven door Evelyne! Volg je haar al op Instagram @EvelynedeJong?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.