24 uur in Tilburg (met een klein budget)

Één van de doelen voor 2017 die ik mezelf heb gesteld is dat ik graag meer van Nederland wil zien. Er zijn nog zoveel steden en dorpjes in ons kikkerlandje waar ik niet ben geweest. Een blik op de landkaart vertelde mij dat ik al in tijden niet meer in Noord-Brabant was geweest. Op mijn verlanglijstje kwam daardoor 24 uur in Tilburg te staan. Lees hieronder hoe ook jij een stedentrip Tilburg overleefd met een klein budget. Bij elke hotspot heb je namelijk wel een low-budget versie waar je gebruik van kunt maken.

Centrum TilburgTilburg

09:30 – Ontbijt

Goedemorgen! Ben je er klaar voor om Tilburg te gaan ontdekken? Scoor alvast een power ontbijtje bij Café Nieuwland (Nieuwlandstraat 66) om de dag goed te beginnen. Zoals bijvoorbeeld zacht gekookte eitjes op brood voor 5,25 euro per persoon.

10:30 – Rondje centrum

Er is genoeg te zien in het schattige centrum van Tilburg. Wil je winkelen, bezoek dan de 013-straatjes. Hier vind je talloze bijzondere winkels, restaurants, musea en nog veel meer. Onze favorieten?

MINT & PEPR – Betaalbare (Scandinavische) fashion voor vrouwen en mannen!
Het Duvelhok – Gevestigd in een katoenspinnerij uit 1862 en is omgebouwd tot een walhalla voor vintage, design en kunst.
Meneer en Mevrouw van Hout  – Tilburgs’ eerste conceptstore bomvol vernieuwende, betaalbare en unieke producten
63 graden – Houd je van koken? Dan is 63 graden the place to be. Ze hebben er een gigantische collectie aan kookboeken voor zowel de hobbyist als de professional.

Naast het centrum heb je nog meer toffe wijken die je wil gaan bezoeken. Bezoek alle 013-straatjes met de handige gids op hun website.

13:00 – Lunch

Van al dat wandelen en (window) shopping heb je vast trek gekregen. Ga voor een heerlijk goed vullende lunch langs bij Café Bakker.  Ik nam een salade met geitenkaas (12,50 euro) en kreeg hier ook nog brood en dipsaus bij. Ze hebben bij dit gezellige cafe verder ook nog keuze uit andere salades, soepjes of broodjes. Voor ieder wat wils dus.

Fietstaxi Tilburg

15:00 – Taxi Tour

Om twee uur is het tijd om de fietstaxi te bellen. Samen met Theo verken je de stad en opent het je ogen tot de stads’ verborgen geheimen (vanaf 15 euro per persoon). Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest. Fietsend door de stad neemt Theo de tijd om jou zijn favoriete plekken te laten zien. Denk aan de Piushaven, de plek waar Vincent van Gogh ooit op kamers woonde en Koning Willem II’s Paleis-Raadhuis. Je weet niet wat je ziet!

Eetbar de Wagon in TilburgTilburg

18:00 – Diner

Schuif aan bij een van Tilburgs’ meest unieke restaurants. Jawel, in een treinwagon. Geen rijdende trein, maar wel eentje die compleet is gerestaureerd in oude stijl. Het uber hippe restaurant loopt als een trein. Geniet hier van bijzondere gerechtjes die een ware smaakexplosie zijn. Het is wel iets aan de prijs (22,50 euro voor 2-gangen diner per persoon), maar het is dan ook een once in a lifetime ervaring.

IBIS hotel TilburgTilburg

21:00 – Overnachten in Tilburg

Heb je een leuke dag gehad in Tilburg? Dan sluit je die natuurlijk fijn af met een heerlijke overnachting. Ik sliep bij IBIS hotel (vanaf 52,20 euro p.k.p.n.) in een prettige kamer, net buiten het centrum. Heerlijk rustig ook. Het IBIS hotel in Tilburg is van alle gemakken voorzien. Een fijne douche, comfortabel tweepersoonsbed en een TV-tje. Daarnaast kun je er ’s ochtends buiten ontbijten (in het zonnetje) als je dat zou willen. Heerlijk toch!

Nog meer ontdekken in eigen land?
❤︎ 5 Redenen om de 9 straatjes in Amsterdam te bezoeken
❤︎ Ted’s All Day Brunch | Hotspot Utrecht
❤︎ Amerikaanse lekkernijen bij The Blueberry | Hotspot Amersfoort 
❤︎ Den Haag: Helemaal het (Noord) einde 
❤︎ Toerist in eigen land: interessante citytrip Delft!

4 thoughts on “24 uur in Tilburg (met een klein budget)

  1. Heerlijk om de leuke kanten van Tilburg te zien. Zelf heb ik in Tilburg gestudeerd en het was er altijd zo fijn, zeker als ik dit zo zie, moet ik echt snel een keer terug!

  2. Dankjewel voor de leuke en bruikbare tips. Ik ga deze post in mijn bookmarks gooien. Want binnenkort een dagje Tilburg op de planning staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.