Sissy Boy Eindhoven

Wat te doen in Eindhoven? Deze cityguide weet raad!

Tot voor kort was ik nog nooit in Eindhoven geweest. Jammer, want sinds ik heb geproefd van de sfeer van deze stad, wil ik snel weer terug! Eindhoven bruist van de creativiteit en is volop in ontwikkeling. Wil je weten wat de hippe stad allemaal te bieden heeft, lees dan snel verder! Ik geef je vier tips over wat je kunt doen in Eindhoven.

Wat te doen in Eindhoven? 4 tips!

Yes, ben je weer op stedentrip en op zoek naar de leukste dingen om te doen in Eindhoven? Ik heb een lijstje opgesteld, zodat je zowel fit als betaalbaar kunt gaan genieten van de stad. Veel plezier!

1. De verboden stad Strijp-S ontdekken

Het heeft een bruisend verleden, dit deel van Eindhoven. Je kent deze plek misschien ook wel als het hart van Philips, waar het bedrijf vanaf 1892 een vliegende start maakte in een piepklein fabriekje.

Maar het bedrijf groeide en groeide. Totdat het zo groot was dat het helemaal omheind was met poorten en je er niet zomaar meer in kwam. Zo ontstond de naam de verboden stad voor deze plek.

In de jaren ’70 werkten er maar liefst 10.000 mensen bij industrieterrein Strijp-S aan innovatieve ontwikkelingen als radio, televisie, scheerapparaten. Om even een mooie vergelijking te maken.. Dit staat gelijk aan 1/5e van de Johan Cruijff ArenA. Best veel he! Mocht je het leuk vinden om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit terrein, dan kun je ook een audiotour doen. Download hem hier.

Tegenwoordig zit Philips niet meer gevestigd in Strijp-S, maar er is genoeg te zien en te doen.  Er zijn winkels en horeca gevestigd in de oude fabriekshallen. Vershal Het Veem bijvoorbeeld!

Eindhoven cityguide
Stukje Strijp-S

2. Ronddwalen door de binnenstad

Ga je op de bonnefooi op stedentrip, dan adviseer ik altijd om lekker te gaan ronddwalen door de binnenstad. Waarom? Omdat je dingen ontdekt die je gaan verrassen. Ik ga vaak wel met een doel op pad, om fijne hotspots voor jou te ontdekken. Maar heb je alle tijd, dan is het heerlijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Het leuke aan ronddwalen door Eindhoven vond ik zelf dat er een bijzondere mix is tussen grijze gebouwen en nieuwe architectonische hoogstandjes. Sla vooral de kleine steegjes niet over en vergeet niet om locals om tips te vragen waar je in de stad geweest moet zijn!

3. Fietsend door Eindhoven

Huur een fiets en doe een ‘rondje Eindhoven’. Een fiets huren kan gemakkelijk via deze website of huur er eentje van de NS. Highlights van de fietstour zijn plekken waar de creativiteit je tegemoet komt. En stap natuurlijk onderweg een aantal keer af voor een hapje of drankje.

4. De blob in

Loop je Eindhoven in, dan valt je meteen iets op. De blob. Het is een mega opvallend gebouw. Dat zie je ook wel aan de foto bovenaan deze blog. Het gebouw is 25 meter hoog, van glas en metaal en kostte zes jaar om te ontwikkelen.

Als je het ziet lijkt het een berg met een kuiltje. Van de buitenkant is het gebouw natuurlijk heel indrukwekkend, maar je kunt dus ook naar binnen om te shoppen of wat te drinken of eten. Ga je met de roltrap omhoog, dan kom je bij een plekje waar je wat kunt drinken of eten met uitzicht. Of zoals ik deed, even neer kunt ploffen (op een showroom bank), als je voetjes aan rust toe zijn.

Eindhoven cityguide
Soort van urban jungle gemaakt in de blob in Eindhoven.

Ga je binnenkort naar Eindhoven, laat je dan weten hoe het was? En als je tips hebt, dan hoor ik het natuurlijk graag!

Evelyne de JongDeze blogpost is met passie geschreven door Evelyne! Volg je haar al op Instagram @EvelynedeJong?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.