Reitdiep Groningen

Als je van Kopenhagen houdt, dan wil je naar Reitdiep in Groningen!

Even waan je je in Scandinavie, maar dan besef je je dat je in Nederland bent. De Reitdiep jachthaven in Groningen neemt je mee naar verre oorden.  Laat de tijd even stilstaan en geniet van de prachtige gekleurde huisjes.

Van de drukte van de stad, naar de rust in Reitdiep

Tineke (van Planet Expose) was zo lief om ons in Groningen rond te leiden en alle toffe plekjes in de stad te laten zien. Omdat wij de stad nog niet goed kennen en vooral de nog niet zo bekende plekjes willen ontdekken, kwamen we uit bij de Reitdiep jachthaven.

Het is een ware hotspot in Groningen. Je vindt er zelfs vele kiekjes van op Instagram. De Reitdiep jachthaven is een plek waar we een eerste instantie nog nooit eerder van hadden gehoord. Je zou dan ook verwachten dat het een drukke gelegenheid zou zijn, als je naar de foto’s op Instagram kijkt, maar dat valt alles mee!

Je waant je even in het buitenland

Het is een van de meest fotogenieke plekken in de stad. Niet zo gek ook, want het idyllische kleurrijke haventje aan de rand van de stad is prachtig! De wijk is daarnaast ook redelijk nieuw, in tegenstelling tot de rest van Groningen, dat vooral de historische tijden laat herleven. Ook mooi, maar heel anders.

Wat je er kunt vinden? Bijzondere architectuur die je doet denken aan Scandinavië en een haven waar motorkruisers, sloepen en zeiljachten zijn aangemeerd. Heb je zin in een drankje of hapje? Er zit ook een wereldrestaurant en supermarkt. Met lekker weer ideaal om een kleedje mee te nemen en wat te halen bij de supermarkt en een momentje van rust te pakken.

Reitdiep Groningen

Adres
Reitdiephaven 151, Groningen

Nog meer ontdekken in eigen land?
Amerikaanse lekkernijen bij The Blueberry | Hotspot Amersfoort ❤
Markthal Rotterdam ❤
Bewust eten bij STAAL in Haarlem ❤
Hotspot OERWOUD in Den Bosch ❤

Evelyne de JongDeze blogpost werd met passie geschreven door Evelyne! Volg je haar al op Instagram @EvelynedeJong?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.