De bucketlist van Sigrid van Roadtrippers of the Sun

Credits: Sigrid van Roadtrippers of the Sun

De bucketlist van Sigrid van Roadtrippers of the Sun

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Sigrid. Blogger van reisblog Roadtrippers of the Sun.

De bucketlist van Sigrid

“Ik ben Sigrid, blogster op roadtrippersofthesun.com, en ik woon in Mechelen (België). Ben 22 jaar oud en heb een diploma Orthopedagogie. Ik werk momenteel als begeleider voor personen met een verstandelijke beperking, maar hiermee stop ik binnenkort om te gaan reizen en me volledig op mijn blog te richten.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Er zijn talloze plaatsen die ik zeker nog wil zien, maar het hoogst op mijn bucketlist staan Mexico, Maleisië en Hawaii. Mexico is voor mij persoonlijk altijd al een droom geweest, ook omdat ik er een vriend heb wonen en die al 10 jaar niet meer gezien heb, maar toch hebben we al die jaren contact gehouden. Het is ook gewoon een prachtig land dat veel te bieden heeft.

Maleisië is ook zo’n land. Ik zag het ooit als kind in een tijdschrift en toen zei ik ‘daar ga ik later naartoe!’. Dat gevoel is gebleven. Mijn partner, Bryan, deelt die mening. Ik heb niet veel moeite moeten doen om hem te overtuigen van beide landen ooit te bezoeken. De natuur in beide landen is gewoon adembenemend. En de cultuur is zo verschillend met de westerse cultuur, daarom dat wij die net zo interessant vinden.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Mexico is al jaren mijn droombestemming. In maart vertrekken ik en mijn vriend eindelijk naar Mexico, dus dat kan ik heel binnenkort al afvinken. Het is al sinds mijn 12e mijn grootste wens om naar Mexico te gaan. Dit land kent zoveel troeven. De mooie stranden, de natuur, de steden, de cultuur,… What’s not to like? Ik kijk er heel hard naar uit!

Onze planning voor Mexico is momenteel zo goed als rond. We hebben een enkel vliegticket naar Cancun, daar blijven we ook een week. Daarna gaan we naar Isla Mujeres en Playa del Carmen. Nadien bezoeken we meer het binnenland, namelijk Leon, Guanajuato en Mexico City. We sluiten onze reis in Mexico af in het mooie Puerto Vallarta.”

De bucketlist van Sigrid van Roadtrippers of the Sun
Credits: Sigrid van Roadtrippers of the Sun

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Een prachtige reis naar Menorca. Dit is zeker de moeite waard! Zo veel mensen gaan naar Mallorca of Ibiza, maar Menorca heeft mijn hart volledig gestolen. Vooral de prachtige baaien hebben mij bekoord.

Verder hebben ik en mijn vriend dit jaar ook een roadtrip met onze caravan langs de Côte d’Azur gemaakt. Het was de eerste keer dat ik met een caravan reed en meteen al kilometers ver op onbekende wegen. Het was op bepaalde momenten heel spannend maar ik zou het zo opnieuw doen!

Ik heb nog niet zo heel lang mijn rijbewijs dus het was een uitdaging om met een caravan te rijden. Voor mijn vriend ging het iets vlotter omdat hij al ervaring had in het rijden met een aanhangwagen. Toch was het ook voor hem spannend omdat hij de moeilijke stukken reed. In de bergen, rond drukke steden en ’s nachts rijden. Allerlei zaken die nieuw voor ons waren en af en toe wat stress bezorgden. ”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Een roadtrip maken op een plek die je nauw aan het hart ligt. Je leert er op persoonlijk vlak zo enorm veel van bij en je leert het land pas écht kennen wanneer je zelf op die wegen gereden hebt.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Mijn favoriete Nederlandse stad is, cliché, Amsterdam. Dit omdat deze stad zoveel te bieden heeft. De grachten, de musea en niet te vergeten: de mooiste winkels! Maar ook Eindhoven is een stad waar ik regelmatig naartoe ga en mij altijd kan amuseren.

In Amsterdam vind ik de 9-straatjes echt heel leuk om te winkelen. Ook een boottochtje op de grachten is een must. In Eindhoven vind ik De Vooruitgang echt het mooist ingerichte restaurant ooit. Het is een hippe plaats die zeker Instagram-waardig is. Een echte aanrader!”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Hiervoor verwijs ik je heel graag door naar mijn blog, roadtrippersofthesun.com, die ik samen met mijn vriend maak. We delen er onze beste reistips, ervaringen, meningen,… Hieruit kunnen lezers tips halen om betaalbaarder te reizen.We zijn hier heel eerlijk en prijzen enkel zaken aan die voor ons persoonlijk de moeite waard zijn.”

Lijkt het jou net als Sigrid van Road Trippers of the Sun ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.