Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam | Hotspot Rotterdam

Ik ben gek op de markt. Op zaterdag ga ik vaak langs de markt in Amersfoort voor vers fruit, groenten en bloemen, maar in Rotterdam pakken ze het wat anders aan. Grootser en indrukwekkender. Ze hebben een enorm toffe plek in Rotterdam gebouwd: Markthal Rotterdam. Waar verschillende schattige kraampjes, winkeltjes en restaurants samen komen tot een plek waar menig mens lekker kan rondstruinen en de sfeer van de markt kan proeven.

Rotterdam door de ogen van een 12-jarige

De eerste keer dat ik Rotterdam bezocht is al weer heel wat jaren terug. Ik weet nog wel dat ik vlakbij de Erasmusbrug één van de grootste schepen ter wereld mocht aanschouwen. Maar het gekke is dat ik eigenlijk sinds die tijd nooit meer terug ben gegaan naar Rotterdam. Tot een paar weken geleden. Ik ontdekte de stad met nieuwe ogen. Alsof ik er nooit eerder was geweest. Rotterdam is wat mij betreft uitgegroeid tot een super moderne en hippe stad en Markthal Rotterdam is hier zeker onderdeel van!

Markthal Rotterdam plafond

Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is een waar spektakel om te bezoeken. Er is super veel te zien, ruiken, eten en proeven. Het kostte maar liefst vijf jaar om het 11000 m2 gebouw te bouwen. Sinds 2014 is de eerste overdekte marktvloer van Nederland een uniek kunstwerk dat een bezoek waard is.

Van de buitenkant maakt het gebouw ontzettend veel indruk. Loop je naar binnen dan kijk je je ogen uit. Het plafond weerspiegeld alles wat je in de Markthal kunt vinden. Van vers fruit, vis, vlees, zoete lekkernijen tot de leuke restaurants en winkels. Als je daar geen trek van krijgt, dan weet ik het ook niet meer!

Markthal Rotterdam

Openingstijden
maa – din – woe – don – zat / 10.00 – 20.00
vri / 10.00 – 21.00
zon / 12.00 – 18.00

Adres
Ds. Jan Scharpstraat 298, ​3011GZ in Rotterdam

Nog meer ontdekken in eigen land?
5 Redenen om de 9 straatjes in Amsterdam te bezoeken ❤︎
Amerikaanse lekkernijen bij The Blueberry | Hotspot Amersfoort ❤︎ 
Den Haag: Helemaal het (Noord) einde ❤︎ 
Toerist in eigen land: interessante citytrip Delft! ❤︎ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.