De bucketlist van Heidi

De bucketlist van Heidi

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Heidi.

De bucketlist van Heidi

“Hoi! Ik ben Heidi. Ik ben 45 jaar, woon in Oud-Beijerland en werk als docent bij de brandweer.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Er staat veel op: Groenland, Spitsbergen, Vancouver Island, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en dichter bij huis ook Noorwegen en IJsland. Ik ben in beide landen al verschillende keren geweest, maar dat was lang niet genoeg. Ik zou in Noorwegen liefst een week of 4 en Island minimaal 2 weken spenderen.

Deze landen hebben zoveel (natuur) te bieden en zelfs al ben je op een plek meerdere keren geweest, dan ziet het er door het weer of door een ander seizoen er toch weer heel anders uit. Ik kom hier echt helemaal tot rust. Lekker rondtrekken en linksafslaan als je daar zin in hebt. En niet zo commercieel en massa’s toeristen.

Ik zou daarnaast ook graag South Georgia (Antarctica) willen bezoeken en dat zou ik dan combineren met de Falkland Eilanden. Groenland en Nieuw Zeeland staan op mijn lijst, omdat ik van ruige onherbergzame gebieden met vanzelfsprekend veel natuur hou. En weinig toeristen is ook zeker een voordeel. Falkland eilanden zijn ook ruig en onherbergzaam, er zijn pinguïns die ik graag zou willen zien en het is er rustig en er is ruimte.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Falkland Eilanden en South Georgia. Antarctica is zo’n niet toeristisch gebied en zoveel stil, rust en ruimte en ik zou heel graag de koningspinguïns willen zien.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“IJsland, Antarctica, Paaseiland en Patagonie.”

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Ik vind dat iedereen een keer alleen zou moeten reizen, dan leer je jezelf pas echt goed kennen. Alleen reizen is makkelijk, want je kunt precies doen waar je zelf zin in hebt. Het nadeel is dat het relatief duur is om te overnachten of een auto te huren, soms zijn ook excursies duurder als je alleen reist. Maar daar staat een onvergetelijke ervaring tegenover!”

Dit is waarom ook jij echt een keer alleen op reis moet gaan!

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Utrecht, Arnhem en Nijmegen zijn leuke steden. Je kunt er leuk shoppen, maar ook culturele dingen zien/ doen, actief bezig zijn en lekker eten en drinken. Arnhem heeft een leuk centrum, met leuke winkels en leuke restaurantjes en Nijmegen heeft een leuk centrum met winkels , maar heeft ook leuke musea, waaronder museum Valkhof. Een must visit!”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Veel zaken kun je zelf regelen, internet is oneindig. Drink en eet in achteraf straatjes, waar de locals ook te vinden zijn.”

Lijkt het jou, net als Heidi, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Credits foto: Heidi van Buren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.