Wereld- en stadskaarten jouw liefde voor reizen aan de muur - TravelGloss.eu

Wereldkaarten: jouw liefde voor reizen aan de muur!

Souvenirs uit het buitenland laten mijn hart sneller kloppen. In mijn huis vind je dan ook veel kleine spulletjes die ik de afgelopen jaren mee heb genomen uit verre landen. Zoals een kleine blauwe matroesjka uit Sint-Petersburg, een goudkleurige paperclip met een giraf uit Zuid-Afrika, schelpjes van het strand in Brazilië en wat buitenlandse muntstukken. Maar mijn huis voelt nog niet helemaal af. Naast dat er plankjes gevuld zijn met reis memorabilia, mist er nog wat aan de muur. Een wereldkaart bijvoorbeeld.

Ik heb mij laten vertellen dat er wereldkaarten en stadskaarten zijn in allerlei soorten, maten en materialen. Ideaal, want elk huis is anders. Ik heb een klein minimalistisch appartement met groen- en aardetinten. Dus zou ik graag iets vinden dat bij deze stijl aansluit. Verder vind ik het belangrijk dat een kaart niet teveel ruimte inneemt in mijn interieur. Ik heb weinig ruimte en daardoor wordt het al snel vol.

Een wereld van verschil

Ik kan kiezen uit verschillende soorten wereldkaarten. Gedrukt op canvas, hout, aluminium en plexiglas. Ook kan ik kiezen uit behang of een tuinposter. Een van de wereldkaarten die mij erg aanspreekt is een wereldkaart op hout. Ook daar hebben ze verschillende stijlen in. Je kunt kiezen voor eentje met veel kleur of juist weinig (zwart-wit). Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op de wereldkaart met textiel hout, vanwege de natuurlijke uitstraling. Die past perfect in mijn tiny house.

Maar eerlijk gezegd vind ik het lastig kiezen. Ze hebben namelijk ook landkaarten van België, Nederland en Duitsland. Het lijkt mij ook wel tof om heel Nederland of regio Utrecht aan de muur te hangen. En deze heb ik ook al bij verschillende horecazaken gespot!

Droom groots en avontuurlijk

Heb je wel een groot huis en ben je op zoek naar iets dat opvalt? Kijk dan naar een grote wereldkaart die een complete muur vult. Ik raad dan wel aan om te gaan voor rustige kleuren, zoals zwart en wit. Zodat het niet jouw interieur gaat overnemen, maar juist een toevoeging is.

Heb jij al een wereldkaart, stadskaart of tuinposter in huis hangen? Ik vind het een toffe toevoeging voor elk interieur, vooral omdat het mijn liefde voor reizen visueel maakt en mij nog meer laat dromen over mijn volgende reisbestemming.

Evelyne de Jong - TravelGloss
Deze blogpost werd met passie geschreven door Evelyne! Volg ook haar reisavonturen en die van de andere globetrotters op de Instagram pagina van TravelGloss.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.