De bucketlist van interieurontwerpster Danique

De bucketlist van interieurontwerpster Danique

Zoek je nieuwe reisinspiratie voor een stedentrip of een verre reis? Lees dan snel verder om de hele bucketlist van interieurontwerpster Danique te lezen. 

De bucketlist van interieurontwerpster Danique

“Hi, ik ben Danique, 22 jaartjes oud en ik woon in Gelderland. Ik ben interieurontwerpster en heb mijn eigen interieuradvies bureau, MetDanique. Op MetDanique.nl blog ik ook over alles wat ik leuk vind, welke mooie landen en steden ik ontdek en wat mij inspireert. Oh en ik blog daarnaast ook maandelijks voor Hemelryk!”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Eigenlijk veranderd die regelmatig omdat ik zo nu en dan nog eens wat leuks af kan strepen. Momenteel staan een rondreis door Australië en Scandinavië erg hoog op mijn lijstje, een stedentripje naar Moskou en een reis door Zuid-Amerika lijkt mij ook geweldig! Oh en IJsland lijkt me ook super tof! Ik ben onwijs fan van citytrips, in een paar dagen krijg je vaak zo’n goede indruk van een stad, het eten en de lokale mensen. En al dat rondwandelen is ook nog eens super goed voor je haha.”

De bucketlist van interieurontwerpster Danique - Zuid-Afrika

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik ben echt een beetje verliefd geworden op Zuid-Afrika tijdens onze rondreis en daar zou ik echt zo weer naar toe willen, maar als het maar één bestemming mag zijn zie ik graag nog weer een ander land. Dan ga ik voor een land in Zuid-Amerika, Argentinië lijkt me prachtig!”

De bucketlist van interieurontwerpster Danique - Zuid-Afrika

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Qua bezigheden heb ik dus niet echt een mega grote bucketlist. Of eerlijk gezegd niet echt eentje denk ik. Ik wil het liefst gewoon zoveel mogelijk van de wereld ontdekken.

De rondreis door Zuid-Afrika met het bezoekje aan een school, gevangenis en uiteraard de Big Five spotten was zeker een hoogtepunt. Maar een beer in een boom zien in Canada was ook super indrukwekkend. En een spookstad in Alaska bezoeken en walvissen spotten in de Atlantische – en Noordelijke Stille Oceaan ook.

Oh en een ongeplande rondreis met een omgebouwd busje samen met mijn vriend kan ik sinds deze zomer afstrepen, dat was echt al een droom vanaf jongs af aan.”

an interieurontwerpster Danique

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Spreek mensen aan! In Zuid-Afrika ontmoetten wij een (toevallig Nederlandse) stel dat les gaf op een school, mochten we kletsen met een gevangenis directeur en de gevangen zelf. Op deze manier kom je echt tussen de lokale mensen en leer je veel meer over de cultuur. Oh en proef alles, vind ik wel zo respectvol, maar ook vaak zo onwijs lekker!” 

Nog meer reisinspiratie opdoen? Lees de bucketlist van onderneemster Laura!

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Oei, ik heb niet echt favoriete steden in Nederland. Maar ik vind Zwolle een hele leuke stad. Dat komt waarschijnlijk omdat ik daar studeerde en nu alle leuke plekjes weet te vinden. Den Bosch vind ik ook een heerlijke stad, lekker bourgondisch!”

De bucketlist van interieurontwerpster Danique

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Zelf zorg ik er altijd voor, dat voordat ik wegga ik genoeg gespaard heb. Om mezelf tijdens de reis in te houden vind ik onwijs zonde. Je bent er namelijk vaak maar een keer! Uiteraard kun je besparen door zelf boodschappen te doen en niet elke dag buiten de deur te eten, al is het wel leuk om lokale gerechten proeven. Maar vooral; geef je geld niet te veel uit aan spullen, maar aan herinneringen!”

Lijkt het jou, net als Danique, ook leuk om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.