De bucketlist van onderneemster Laura

De bucketlist van onderneemster Laura Graichen

Hoe tof is het om nieuwe bestemmingen te leren kennen? Aan de hand van de rubriek: ‘de bucketlist van’ leer je nieuwe bestemmingen kennen. Het zijn verhalen van reizigers die een aantal bestemmingen al van hun lijstje af hebben mogen strepen. Daarnaast vertellen ze natuurlijk ook waar ze zelf nog graag heen zouden willen reizen. Deze week lees je meer over de bucketlist van onderneemster Laura Graichen.

De bucketlist van onderneemster Laura Graichen

“Ik ben Laura, 32 jaar en woonachtig in Hoofddorp. Ik werk gedeeltelijk in loondienst en parttime aan mijn eigen onderneming. Ik heb een tekstbureau en ben gespecialiseerd in reizen. Ook bied ik social media marketing diensten aan zoals het beheren van Instagram accounts. ”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“De Transsiberië Express lijkt mij geweldig! Oftewel reizen met de trein van Rusland naar China. Ook Iran staat op mijn bucketlist. En ik mag vanaf eind januari een aantal bestemmingen van mijn bucketlist strepen. Ik ga naar Bali, Singapore en de Filipijnen.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik zou naar Iran gaan. De mensen schijnen er super gastvrij te zijn en het lijkt mij een leuk en bijzonder land om doorheen te reizen.

De bucketlist van onderneemster Laura

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Ik heb inmiddels al 40 landen bezocht. Waaronder diverse keren de Verenigde Staten, Mexico, veel landen in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Dubai, Israël, Egypte, Thailand, Maleisië, Vietnam, Australië, Nieuw-Zeeland en veel landen in Europa.

De landen die mij het meest bijgebleven zijn: Vietnam, Colombia, Argentinië en Australië. Vietnam vanwege de grappige mensen, het heerlijke eten en de geschiedenis rondom de Vietnam oorlog. Colombia vanwege de supervriendelijke gastvrije mensen en bizarre geschiedenis. Maar ook de transformatie die het land de afgelopen jaren heeft ondergaan. Argentinië is mij bijgebleven door de natuur. Niet alleen de natuur in Patagonië, maar ook het noorden is prachtig mooi. En Buenos Aires is één van de leukste steden waar ik ooit geweest ben. Australië vanwege de natuur in het westen en omdat het het land is waar mijn reislust is begonnen.”

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Reizen door Patagonië. De natuur is waanzinnig mooi! Patagonië is een immens groot natuurgebied wat zich uitstrekt over Chili en Argentinië (zuiden). Het gebied zit vol met nationale parken waar je kan hiken, paardrijden, autorijden, glaciers kan bekijken en bergen kan beklimmen. Ook kan je veel verschillende diersoorten spotten zoals pinguïns en walvissen. De beste tijd om te gaan is van november tot en met april. Buiten deze tijd is het winter en zullen veel parken gesloten zijn. ”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Amsterdam en Haarlem zijn mijn steden! Verder zijn Utrecht en Groningen ook erg leuk. Ik kom er graag vanwege de fijne sfeer, leuke kroegjes, restaurantjes en winkels en omdat het mooie steden zijn. Ook voor toeristen is er genoeg te doen zoals een rondvaart en het bezoeken van verschillende musea en parken. ”

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Lekker veel hiken in een natuurgebied. Het houd je fit, je ziet veel moois en als het op eigen gelegenheid is, is het ook goedkoop of gratis.”

Lijkt het jou, net als Laura, ook leuk om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.