Slapen in Maastricht? Overnachten in monumentaal pand Buitenplaats Vaeshartelt

Slapen in Maastricht? Heerlijk overnachten bij Buitenplaats Vaeshartelt!

Soms zie je van die overnachtingsplekken voorbij komen waar je echt een keer heen wil. Dat had ik ook toen ik Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht zag. Het monumentale pand is omgetoverd tot een fijne en hippe plek om te overnachten. Lees snel verder om te lezen wat mijn ervaring is.

Slapen in Maastricht? Heerlijk overnachten bij Buitenplaats Vaeshartelt!

De vorige keer dat ik in Maastricht was, was vijf jaar geleden. Ik vond het daarom tijd om richting Maastricht te gaan. En omdat ik daarna door zou reizen richting Duitsland, vond ik het de ideale uitvalbasis om mijn rondreis te beginnen. Vanaf hier is Duitsland namelijk erg dichtbij.

Omgeving Buitenplaats Vaeshartelt verkennen

Vanaf Leusden stap ik met mijn vriend en hond in de auto om weer samen op avontuur te gaan. Eenmaal aangekomen bij Buitenplaats Vaeshartelt parkeren we de auto en verkennen we de omgeving met de hond.

Wanneer je buiten het pand staat kun je namelijk een aantal dingen doen. Ten eerste: je kunt je vergapen aan de schoonheid van het monumentale pand. Je zal ontdekken dat er een prachtige plek is gemaakt in een bosrijke omgeving. Het overtrof mijn verwachtingen.

Ten tweede kun je er voor kiezen om een wandeling te maken door het aangrenzende bos, een drankje en hapje doen binnen (of op het terras) of een rondje om de buitenplaats heen lopen. Kom je met kinderen? Dan kunnen ze spelen bij de natuurlijke speelplaats of schaapjes kijken.

Slapen in Maastricht? Overnachten in monumentaal pand Buitenplaats Vaeshartelt

In koninklijke sferen

Als je eenmaal buiten hebt verkend is er natuurlijk binnen nog om te onderzoeken. Nadat ik bij het vriendelijke personeel van de receptie had ingecheckt liepen we door een vorstelijke gang. Zo eentje die je in paleisen ziet. Prachtig!

Vanaf daar liepen we langs een hal met een toffe bank, plantjes en tapijtjes. Heel hip. En dat is ook wel wat de Buitenplaats uniek maakt. Het is een mooie mix van hip en luxe. Iedereen kan zich er thuis voelen.

Eenmaal in de kamer aangekomen ontdekte ik dat ik sliep in een kamer met uitzicht op de tuin. Anders dan de meeste hotelkamers, is deze kamer ingericht zoals ik dat thuis zou doen. Geen muffe oude tapijtjes of ouderwetse meubels. Strak ingericht en lekker minimalistisch met mooie natuurlijke materialen. De kamer straalt rust uit en er is meer dan genoeg ruimte in de kamer.

Slapen in Maastricht? Heerlijk overnachten bij Buitenplaats Vaeshartelt!
Impressie van de stijl van Buitenplaats Vaeshartelt

Overnachten met hond

Wat ik heel fijn vond, is dat ze bij Buitenplaats Vaeshartelt kamers hebben waar je met hond kan overnachten. Dat kan helaas niet bij elk hotel en daarom vind ik het echt een pluspunt.

Lucca (mijn hond) voelde zich helemaal welkom. Bij binnenkomst op de kamer vond ik een zakje met hondenkoekjes en een bal om mee te spelen. Ik heb dit nog nooit ergens anders gehad en ik was dan echt verrast.

Slapen in Maastricht? Heerlijk overnachten bij Buitenplaats Vaeshartelt!
Schaapjes kijken

Uiteten gaan was nog nooit zo makkelijk

In de avond gingen mijn vriend en ik nog even een hapje doen op het terras. Je hoeft dus niet ergens anders heen. We hebben dit nog wel overwogen, maar het eten is hier echt meer dan prima! Overigens kun je ook binnen terecht voor ontbijt, lunch en diner bij het restaurant of eetcafe.

Ik vond het al met al een hele fijne plek om in omgeving Maastricht te overnachten. Ik heb er heerlijk geslapen, ben tot rust gekomen en weet zeker dat ik nog eens terug ga. Wil je hier overnachten? Boek dan hier een kamer!

Door te boeken bij Buitenplaats Vaeshartelt via deze link, help je het bestaan van deze blog. We krijgen een kleine commissie die ons helpt om meer reviews voor jou te schrijven. Alvast bedankt!

Adres
Weert 9, 6222 PG in Maastricht.

Ben je bij Buitenplaats Vaeshartelt geweest, laat je dan weten hoe het is geweest?

Evelyne de JongDeze blogpost werd met passie geschreven door Evelyne! Volg ook haar reisavonturen en die van de andere globetrotters op de Instagram pagina van TravelGloss.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.