De bucketlist van natuur illustrator Sterre - Wild Ventures -TravelGloss.eu - reisblog

De bucketlist van natuur illustrator Sterre van Wild Ventures

Het is weer tijd om een kijkje te nemen in de bucketlist van een wereldreiziger. Het leuke hieraan is dat je altijd weer nieuwe inspiratie krijgt om te reizen naar plekken die je misschien nog niet kende! Deze week lees je meer over de bucketlist van Sterre van Wild Ventures. Ze vertelt over haar bijzondere reis door Zuid-Europa en Noord-Amerika met haar zoontje, over de app die ze heeft ontwikkelt en over hoe de natuur haar inspireert. Lees snel verder om haar hele verhaal te lezen!

De bucketlist van natuur illustrator Sterre van Wild Ventures

“Ik ben Sterre, 33 jaar oud en ik ben illustrator en App Designer. Ik maak natuur illustraties en samen met mijn man Mark run ik App Studio Wild Ventures, waarmee ik mindfulness natuur apps maak waarmee je even kunt ontspannen in de natuur, waar je maar bent. Je waant je even in het bos of op het strand en kunt daar tot rust komen.

Dit jaar reisde ik samen met mijn zoontje Caspar (1 jaar) en man een half jaar de wereld over, door Zuid-Europa en Noord-Amerika, door regenwouden, besneeuwde bergen en woestijnen, op zoek naar inspiratie en de mooiste momenten.

Het was heel bijzonder om met zo’n kleine baby te reizen. Caspar was 5 maanden toen ik vertrok en hij heeft op reis leren zitten, kruipen en staan. Het eerste jaar met een baby is toch al bijzonder, maar in combinatie met mijn reis is het helemaal een unieke ervaring geworden.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“De natuur in, op zoek naar meer buiten, meer wild, dat vind ik het mooiste dat er is. De bestemmingen op mijn bucketlist hebben dat ook allemaal; ze zijn allemaal wild op hun eigen manier.

Noorwegen staat op mijn bucketlist, nadat ik een tijdje terug een reisverslag las van iemand die naar Stavanger was geweest. Als Caspar wat groter is zou ik graag een keer een sneeuwreis maken. Met rendieren en knusse cabins met haardvuurtjes en dikke wanten en mutsen. En oh, die prachtige, wijdse Amerikaanse woestijnen met haar wilde paarden en grote stofwolken ben ik echt nog niet klaar mee ook. Je ziet het al, genoeg te ontdekken nog!”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“De Verenigde Staten, denk ik. Ik ben daar dit jaar geweest en ik vond het zó mooi. De mensen zijn zó lief en de sfeer zó gaaf! Ik heb daar echt een geweldige tijd gehad en zoveel mooie dingen gezien. De National Parks hebben enorm veel indruk op mij gemaakt en me zoveel inspiratie gegeven voor nieuw werk. Ik zou heel graag nog Grand Teton, Glacier en Yellowstone bezoeken.” 

De bucketlist van natuur illustrator Sterre - Wild Ventures -TravelGloss.eu - reisblog

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Zwemmen met manta roggen, slapen bovenop een vulkaan, vallende sterren tellen in de Australische outback, wilde paarden zien… Ik heb de grootste zittende boeddha bezocht, op een zeilschip tropische eilanden verkend waar het zand op het strand zo wit en fijn was dat het piepte tussen je tenen.

Ik heb orca’s en beren in het wild gezien, ben naar een Amerikaanse rodeo geweest, heb geslapen in een tentje in een National Park aan een kraakheldere rivier, onder de sterrenhemel met de Half Dome op de achtergrond en gekampeerd met elks (denk Edelhert, maar denk dan groter) naast onze camper. Best wel een gaaf lijstje zo! Het zijn prachtige herinneringen.”

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Ik zou iedereen aan willen raden een keer een lange reis te maken. Echt, neem dat tussenjaar, ga als je kunt tussen twee banen, maak die zomervakantie langer. Stel het niet langer uit, blijf niet hangen in excuses en zoek naar oplossingen.

Het is altijd druk, er is altijd iets dat ingewikkeld is en het kan altijd ‘ook later nog’. Totdat het later is en het nog drukker is en je het wéér voor je uitschuift. Ik zie dat om me heen zo vaak gebeuren! En dat vind ik zonde, want zo’n reis is zo enorm waardevol, geeft je zo’n nieuw perspectief en nieuwe inzichten. Het is echt een verrijking van je leven. ‘Wander the world, because if not now. When?’ is dus eigenlijk ook mijn tip die ik iedereen wil meegeven!”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“De meeste steden zijn niet mijn favoriete plekken en in Nederland kan ik zo geen stad noemen waar ik echt gek op ben. Het allerliefst ben ik in de natuur. Met de wind in mijn haren en de geur van buiten in mijn neus.”

De bucketlist van natuur illustrator Sterre - Wild Ventures -TravelGloss.eu - reisblog

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Verder is niet altijd beter of mooier. Voor de mooiste ervaringen hoef je echt niet perse de halve wereld over. Ik houd er van om bestemmingen dicht bij huis te combineren met verdere reizen. Op die manier houd je het betaalbaar, maar blijf je ook jezelf (en anderen) verrassen.

Neem de Canarische eilanden; veel mensen daar kennen het alleen als all-inclusive bestemming en komen niet veel verder dan het strand. Maar wist je de binnenlanden op de eilanden echt fantastisch zijn? Je kunt marslandschappen verkennen, in regenwouden verdwalen, bovenop een vulkaan staan en dolfijnen en walvissen spotten in een knalblauwe zee.

Ik ben er inmiddels meerdere keren geweest en iedere keer weer zijn mensen verbaasd over onze foto’s, dat het er zo uit ziet hebben ze geen idee van!

Wat betreft reizen gaat het mij trouwens sowieso meer om de ervaring, het avontuur dan de naam die aan de bestemming hangt; als je het er leuk hebt is het goed, toch? Dan maakt het echt niet uit of je er drie uur voor gereden, twee uur voor gevlogen hebt of 20. En je komt thuis met een hoofd vol geweldige herinneringen en een hart vol avontuur!”

Volg ook de avonturen van Sterre op Instagram en Facebook.

Lijkt het jou, net als Sterre, ook leuk om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.