SOEPP-toffe -vegetarische-hotspot-Alkmaar-review-TravelGloss.eu

SOEPP: toffe vegetarische hotspot in Alkmaar!

Afgelopen zomer bracht ik voor het eerst een bezoek aan Alkmaar. Slenterend door het gezellige centrum, kwam ik uit in het oude gedeelte van deze stad. In de koopmans- en pakhuizen van de Hekelstraat vind je diverse (creatieve) winkeltjes. De bonte gevel van SOEPP valt mij gelijk op. Daarnaast is soep(p) een van mijn favoriete gerechten en ben ik zeer gevoelig voor snuisterijen in welke vorm dan ook. Tijd voor een bezoekje aan deze kleurrijke hotspot. 

Kleurrijke hotspot

Hoe bonter, hoe beter is het motto van SOEPP. De muren en plafonds hangen vol met schilderijtjes, borduursels en kitscherige lampen. Overal om je heen vind je snuisterijen uit grootmoeders tijd. Ik ben nu al verliefd op de wit geblakerde typemachine en de oranje gebloemde koektrommel.

Ik neem plaats aan een van de oude schooltafels. Je kijkt je ogen uit, waardoor je bijna vergeet om iets van de uitgebreide menukaart te bestellen. Dat laatste zou zonde zijn, want bij SOEPP eet je lekker, vegetarisch, biologisch en gezond. Daarnaast serveert deze hotspot ook diverse vegan en glutenvrije opties.

Voor een goed gevulde soep mag je mij s ’nachts wakker maken. Stiekem heb ik de grote soeppan dan ook al lang zien staan. Neem je soep, dan heb je ook nog eens de keuze uit spelt, desem of glutenvrij brood met smeersels.

Soep(p)er leuk concept!

Als je ergens heen gaat voor een hapje of een drankje, zie je genoeg mensen om je heen die meer interesse hebben in hun smartphone dan in hun gesprekspartner. Herkenbaar? Bij SOEPP heb je alleen een smartphone nodig om foto’s te maken van het bijzondere interieur. Op iedere tafel ligt namelijk een stapel kaarten met een vraag erop. Hilarisch.

Genoeg gespreksvoer en een heerlijke worteltaart (zonder geraffineerde suikers) voor wie daarna nog trek heeft. Bij SOEPP kan je terecht voor een ontbijtje, lunch, tussendoortje of een diner.

Nog een tof feitje: er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers. Ben je druk en heb je weinig tijd? Geen probleem, alle producten kan je gewoon meenemen. Dat geldt trouwens ook voor het vintage meubilair. Alles is te koop! Zelfs die leuke, ouderwetse stoel waar jij misschien straks op zit.

Ik kom hier zeker nog een keer terug, al is het alleen maar om de High SOEPP eens uit te proberen. Nog een groot pluspunt: SOEPP is zeven dagen per week geopend. Een soep(p)er leuk concept en zeker een aanrader!

P.s. wist je dat je hier kunt overnachten in vintage stijl?

Adres

SOEPP, Hekelstraat 31, 1811 BL Alkmaar.

Open op maandag t/m zondag. Kijk op www.soepp.nl voor de actuele openingstijden.D

Desiree Duijndam

Deze blogpost is met passie geschreven door DesireeLees op Seven Dees meer over Desiree’s passie voor reizen. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.