De buckelist van Silke van Live the Travel

De bucketlist van wereldreiziger Silke van Live the Travel

Het is weer tijd om een kijkje te nemen in de bucketlist van een wereldreiziger. Het leuke hieraan is dat je altijd weer nieuwe inspiratie krijgt om te reizen naar plekken die je misschien nog niet kende! Deze week lees je meer over de bucketlist van Silke van Live the Travel.

De bucketlist van Silke van Live the Travel

“Hoi! Ik ben Silke uit 1991, een vrije vogel en een avontuurlijke ziel! De film ‘The Beach’ heeft mijn reislust aangewakkerd. Ik was een jaar of 12 toen ik thuis op de bank naar deze avontuurlijke film keek.

Het was het eerste moment dat ik realiseerde dat er meer leven, avontuur, culturen en landen zijn buiten Nederland. Uiteraard was ik wel eens op vakantie geweest naar Frankrijk. Maar echt ver reizen, deed ik toen nog niet.

Ik werd op dat moment zó nieuwsgierig naar anderen landen en culturen, dat ik had besloten de wijde wereld in te gaan nadat de leerplicht voorbij zou zijn. Toen ik eenmaal 18 was, was het zo ver. Ik kon en nam het welbekende tussenjaar. Mijn eerste grote soloreis was meteen voor een aantal maanden naar Costa Rica.”

De buckelist van Silke van Live the Travel

Ik voelde me erdoor aangetrokken door het tropische, zonnige surf leven. Na Costa Rica, trok ik door naar Thailand, om zo de plekken uit The Beach daadwerkelijk met eigen ogen te zien. Er ging letterlijk een wereld voor me open. Het was een groot avontuur! Mijn wanderlust werd alleen maar groter en het reisbeestje werd gevoed.

Na een jaar vol fantastische avonturen ben ik teruggekomen naar Nederland voor het volgen van de studie Social Management – Culturele Maatschappelijk Vormgeving. Deze werd alleen gegeven op de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Dus ik verhuisde naar Amersfoort!

De buckelist van Silke van Live the Travel
Borneo

De studie bood veel internationale mogelijkheden en zo heb ik voor mijn studie ook een half jaar in zuid-Spanje gestudeerd. Na het afronden van mijn studie was mijn wanderlust nog steeds groot. Zo besloot ik – en daarmee de afgelopen 4 jaar – weer de wijde wereld in te trekken.

De winters waren rijkelijk gevuld met het runnen van mijn eigen chalet in de Alpen en de zomers met het begeleiden van reizen als reisleider in onder andere Azië.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

 “Wildkamperen, kajakken en ijsklimmen in Scandinavië. Hiken, surfen en snowboarden in Patagonia. Op avontuur in Afrika. Mediteren en yoga doen in Nepal. Paardrijden door Mongolië. Wat staat er eigenlijk niet op?”

De buckelist van Silke van Live the Travel
India

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“De Azoren! Een Portugese eilandengroep waar je kunt hiken en surfen tussen de walvissen en dolfijnen.”

De buckelist van Silke van Live the Travel

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Wonen, werken en studeren in ruim zeven landen. Leven als een local. Surfen op de meest bijzondere plekken tussen dolfijnen en zoutwaterkrokodillen. Zwemmen met zeeschildpadden. Wonen en rondreizen in een VW-camper. Werken als reisleider in Azië.

De buckelist van Silke van Live the Travel
Sri Lanka

Maar ook: een eigen chalet runnen in de Alpen. Bizarre off-piste routes snowboarden. Vrijwilligerswerk en mediteren in India. Meer leren over het Buddhisme in Sri Lanka. Leven in de jungle van Borneo met wilde orang-oetans. Duiken en je Padi (duikbrevet) halen in Thailand.

Zeekajakken en wildkamperen in Kroatië. Van een berg afrennen en zweven met een paraglide. Een duik nemen met bungeejumpen en je shirt verliezen. Off the grid roadtrippen met strangers. Liften door Costa Rica. En klimmen, abseilen en tokkelen door de mooiste regenwouden.”

De buckelist van Silke van Live the Travel

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Iedere reiziger zou in mijn ogen een keer solo moeten reizen. Alleen backpacken is zo anders dan samen met je partner, familie, vrienden of kennissen! Je bent veel ontvankelijker voor spontane ontmoetingen en avonturen en je staat daarmee dichter bij wat je wilt ondernemen die dag in plaats van dat je moet overleggen.

Het solo reizen heeft mij bijzondere momenten opgeleverd, unieke internationale vriendschappen en het heeft ervoor gezorgd dat ik zelf mijn beste reisgezelschap ben geworden en dat voelt écht krachtig!.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

 “Iedere stad in Nederland heeft z’n eigen charme en ik heb ook nog steeds een hoop teontdekken. Als ik puur op de stad – en daarmee niet de ligging – zou kiezen, is het Breda. Ik heb een aantal jaar gewoond in deze gezellige en sfeervolle stad. Het heeft super veel kroegjes, terrasjes, een prachtige historische binnenstad en het is stads en dorps tegelijkertijd.”

De buckelist van Silke van Live the Travel
India

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Doe een Workaway! Een Workaway – ofwel werken in ruil voor kost en inwoning (soms betaald), is in mijn ogen de mooiste en de meest betaalbare manier van reizen. Bij mij werkt het meestal zo: ik ga met weinig geld op reis en ik kom meestal met meer geld en een dosis aan ervaringen terug.

De buckelist van Silke van Live the Travel

Een Workaway biedt je de mogelijkheid om voor een langere tijd – maar ook al vanaf twee weken – op een plek te zitten bij locals. Je verricht vaak uniek werk en je leert de cultuur en het land écht goed kennen. Als toerist heb je een land vaak ‘gezien’ – maar als tijdelijke inwoner krijg je de feeling mee van het land en de cultuur zelf. Ik ben dan ook een voorstander van slow travel, in plaats van je paspoort met zoveel mogelijk stempels snel kunnen vullen.”

Lijkt het jou, net als Silke, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.