De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf

De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf

Het is weer tijd om een kijkje te nemen in de bucketlist van een wereldreiziger. Het leuke hieraan is dat je altijd weer nieuwe inspiratie krijgt om te reizen naar plekken die je misschien nog niet kende! Deze week lees je meer over de bucketlist van Femke van de reisblog Reissmurf.nl. Die je weg laat dromen naar de zoutvlaktes van Bolivia en de regenboogberg in Peru.

De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf

“Hi! Ik ben Femke, 21 jaartjes oud en ik woon in Friesland. Ik ben net afgestudeerd van de Pabo en doe nu een master orthopedagogiek. Tussendoor werk ik als invalleerkracht en werk ik in de horeca. In mijn vrije tijd blog ik op mijn eigen blog reissmurf.nl over reizen, want dat is mijn passie!”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Elke keer staat er weer iets anders op mijn bucketlist. Er komt iets bij of er gaat iets af, maar op dit moment zou ik graag een grappige foto maken op de zoutvlakte in Bolivia. Je kent die grappige foto’s vast wel waarbij het lijkt alsof je op een colafles staat of uit je eigen schoen komt.

Verder wil ik ook heel graag de regenboogberg (Vinicunca) in Peru willen zien, wil ik graag kamperen in Namibië, het noorderlicht zien in Noorwegen, vloeiend Spaans kunnen spreken en lijkt het me heel tof om naar India te gaan. Ohja, stiekem zou ik ook ooit eens een zeekoe willen zien. Vraag me niet waarom, maar ook dit staat op mijn lijstje.”

De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf
Favoriete slaapplaats

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik ben een beetje verliefd geworden op Afrika, maar als ik één bestemming zou mogen kiezen, zou ik graag naar een land in Zuid-Amerika gaan. Ik heb namelijk nog nooit in Zuid-Amerika geweest.

Peru lijkt me een prachtig land met veel toffe bezienswaardigheden, zoals Machu Picchu, de regenboogberg (Vinicunca) en sandboarden in de woestijn. Ecuador lijkt me trouwens ook leuk met gezellige steden en de jungle. Maar ik mag er maar één kiezen, dus ik ga voor Peru!”

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Ik heb al veel toffe dingen mogen zien en doen, zoals zwemmen met dolfijnen op Cuba, slapen in een tentje tussen de wilde dieren in Kenia en Tanzania, snorkelen op Zanzibar, het beklimmen van een vulkaan in Guatemala, een dagje opgetrokken met straatjongens in Durban (Zuid-Afrika), fietsen in Valencia en met een quad racen door de duinen van Dakar! Wow. Als ik dit zo lees, heb ik echt al heel wat van mijn bucketlist kunnen afstrepen!”

De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf
Lesotho

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Oh, dit vind ik lastig! Ik heb twee hele toffe weken gehad in Zuid-Afrika toen ik daar was om kennis te maken met het doen van vrijwilligerswerk. Ik ging ‘alleen’ met een groep onbekenden richting Durban om daar bij verschillende projecten te kijken en voor één tot twee dagen te helpen waar nodig. Op deze manier kom je écht tussen de locals en leer je veel over de cultuur en het echte leven door de vele verhalen die je hoort van de mensen om je heen.

Zoals de verhalen over de kinderen van 16 die met hun baby in een weeshuis wonen, verhalen van de straatjongens waar ik een dag mee heb opgetrokken en de verhalen van de kinderen waar ik mee heb gesproken in een safe house.

Dit zijn wel de momenten en de gesprekken die ik me nog lang zal blijven herinneren. In de weekenden deden we gave dingen met de groep. Zo sliepen we een nacht bij mensen thuis in Lesotho en beklommen we het Moses Mabidha stadion. Een reis om nooit te vergeten!

Ik heb van deze reis veel geleerd, heb veel ervaringen opgedaan, toffe mensen leren kennen én ik kan zeggen dat ik door deze reis ben gegroeid in mijn ontwikkeling.

Mag ik nog één dingetje noemen? Kamperen in Kenia en Tanzania is ook een must! Ik moet er wel bij zeggen dat ik dol ben op kamperen en dat ik ook van primitief reizen hou, maar ’s ochtends wakker worden met uitzicht op de Kilimanjaro of wakker worden naast een rivier waar de olifanten aan het badderen zijn, is toch geweldig?! I love it!”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Eigenlijk heb ik geen favoriete Nederlandse stad of een stad in Nederland die mijn hart gestolen heeft. Ik maak eigenlijk nooit stedentrips in Nederland, maar ga wel eens naar een andere stad op te shoppen. Zo vind ik Utrecht en Groningen leuke en gezellige steden om te winkelen, maar een favoriete stad in Nederland heb ik niet.”

De avontuurlijke bucketlist van Femke van Reissmurf
Kinderen in een weeshuis in de omgeving van Durban

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Niet twijfelen, maar doen. Hier bedoel ik eigenlijk mee dat je alles wat je wilt doen op reis ook moet doen. Ben je op Cuba en wil je met dolfijnen zwemmen, maar twijfel je omdat het prijzig is? Of ben je op Zanzibar en wil je snorkelen? Just do it!

Ik zeg altijd: ik ben hier maar één keer, dus wil ik ook alles doen wat ik kan doen. Natuurlijk moet het in het normale blijven en moet het niet mega duur zijn, maar laat deze toffe kansen niet aan je voorbij gaan. Als je eenmaal weer thuis bent en je hebt spijt dat je iets niet hebt gedaan is het te laat… en dat is zo zonde!”

Lijkt het jou, net als Femke, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.