De bucketlist van Patricia

Credits: Patricia Merkelbach

De bucketlist van Patricia

Ze is zoals ze zelf zegt een laatbloeier, maar ze heeft zeker een passie voor reizen. Op de bucket list van Patricia, vind je landen als Australië, de Verenigde Staten en nog veel meer. Lees je mee?

De bucketlist van Patricia

“Ik ben Patricia Merkelbach, ik ben 36 jaar en woon op dit moment in Hilversum. Ik run de blog Hello Geeky World en hoop komend jaar als ZZP’er aan de slag te kunnen als schrijfster. Tot die tijd volg ik een aantal relevante cursussen en ben ik vooral veel aan het schrijven voor mijn blog.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Ik heb nog niet heel veel van de wereld gezien en mijn bucketlist is op het gebied van reizen dan ook vrij uitgebreid. Zo wil ik dolgraag naar New York (wie niet!?), Nieuw Zeeland (waaronder de Lord of the Rings locaties bezoeken), Madagaskar, Bali en Australië. Qua Europese steden en landen wil ik in ieder geval naar Schotland en Rome. Uiteraard zijn er als ik er wat langer over nadenk nog 1000 andere bestemmingen waar ik heen wil, maar dan wordt dit antwoord wel heel erg lang.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Dat is een makkelijke vraag, dan zou ik naar Perth in Australië gaan. Mijn moeder heeft daar een halfbroer wonen die tijdens mijn jeugd een paar keer naar Nederland is afgereisd. Inmiddels heeft hij een aantal kinderen en kleinkinderen, waarvan ik de meeste nog nooit heb ontmoet en waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben.

De bedoeling is dan ook om dit jaar naar Perth af te reizen om eindelijk iedereen voor het eerst te zien, te kijken waar en hoe ze wonen en om daarnaast ook de buurt daar in mijn eentje te verkennen en in plaatselijke hostels te verblijven.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Van mijn reis bucketlist tot nu toe alleen Sicilië. Ik ben een laatbloeier.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Alleen op reis gaan. Hoewel het enige wat ik qua reizen nog in mijn eentje heb gedaan kamperen is in Nederland, was dat al een hele belangrijke ervaring en ontzettend goed voor mijn ontwikkeling. Dat is dan ook de reden dat ik zonder Nederlandse familie en mijn vriend naar Australië wil reizen komend jaar. Je leert jezelf echt kennen als je alleen bent en je wordt verplicht om contact te maken met anderen. Een waardevolle ervaring die iedereen naar mijn mening een keer moet ondervinden.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Ik heb altijd een sterk gevoel bij Den Haag gehad en toen ik dit jaar na een break-up thuisloos was besloot ik Den Haag eens uit te proberen en heb ik daar een paar maanden gewoond. Den Haag voelt voor mij heel veilig en is door zijn internationale karakter heel veelzijdig. Daarnaast heb je er alles want je kan de drukte van de stad opzoeken, maar ook heerlijk uitwaaien en tot rust komen op het strand.”

De bucketlist van Patricia
Credits: Patricia Merkelbach

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“De enige tip die ik heb is een link naar een site (SecretFlying.com) waarop je voor een heel laag bedrag vliegtickets op de kop kan tikken. Het gaat echter wel om tijdelijke acties en je weet nooit wat voor aanbiedingen er per dag opstaan, maar deze site is zeker de moeite om te bekijken als je van plan bent om op reis te gaan en je weet nog niet waarheen.”

Lijkt het jou, net als Patricia, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.