Kings' Inn Hotel Alkmaar

Kings’ Inn Hotel Alkmaar: Overnachten in een 17e-eeuws kaaspakhuis!

Op zoek naar een unieke locatie om te overnachten in Alkmaar? Kijk niet verder, want in dit 17e-eeuws monumentaal kaaspakhuis wil jij overnachten. Ik stel je graag voor aan Kings’ Inn Hotel.

Kings’ Inn Hotel Alkmaar

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere plekken om te overnachten. Nadat ik een hele lading tips en aanbevelingen kreeg via Facebook voor hotspots in Alkmaar, besloot ik een nachtje te overnachten bij het Kings’ Inn Hotel.

Verblijven in een suite in Alkmaar

Mocht je Kings’ Inn (nog) niet kennen, dan stel ik je graag even aan het concept voor. Kings’ Inn heeft twee aparte locaties in Alkmaar waar je kunt overnachten. De twee locaties, het hotel en het hostel, zijn op een steenworp afstand van elkaar te vinden. Ik heb in het hotel, in één van de 13 kamers aan de waterkant, mogen overnachten.

Het hotel is gevestigd in een monumentaal, karakteristiek 17e-eeuws kaaspakhuis. Een hele unieke locatie om te slapen, want je ziet niet vaak dat zo’n pand is omgebouwd tot hotel. Daarnaast zit het aan de gracht en is het dichtbij het hart van Alkmaar. Ideaal dus, als je een weekendje weg bent en zin hebt om te shoppen.

Kings' Inn Hotel Alkmaar Kings' Inn Hotel Alkmaar Kings' Inn Hotel Alkmaar

Ook een nachtje Kings’ Inn?

Je checkt in bij Kings’ Inn in de Koningsstraat 6 in Alkmaar. Het hotel zit nog een stukje verder, en boek je al vanaf 79 euro per nacht. Mocht je nou, net als ik, ook in de suite willen slapen, dan kun je deze reserveren vanaf 110 euro per nacht.

De suite is van alle gemakken voorzien. Een goddelijk bed, gratis WIFI en een bad met pootjes. De foto’s spreken boekdelen lijkt mij! De suite heeft de charme van een oud pand, met hier en daar een moderne touch. Een toffe combinatie! Kijk voor actuele prijzen en meer informatie op de website van Kings’ Inn of op de Facebook pagina.

Omgeving

Er is genoeg te beleven in Alkmaar. Slenter door de straatjes op zoek naar bijzondere winkeltjes, de bioscoop zit ook op een steenworp afstand of ga naar één van de musea  (Beatles of bier museum).

Kings' Inn Hotel Alkmaar Kings' Inn Hotel Alkmaar

Eindoordeel

Ik heb heerlijk geslapen bij Kings’ Inn! Het bed was erg comfortabel en de kamer was goed te verduisteren. Het was wel een klein beetje onrustig buiten, maar dat komt omdat het pand aan de weg ligt en ik hier in het weekend verbleef. Ik ben een vaste slaper, dus toen ik eenmaal sliep. Sliep ik ook echt heel diep!

Omdat ik zelf niet zo handig ben, was het een beetje lastig om de douche aan te krijgen. Maar gelukkig was er een beschrijving te vinden in de kamer, haha. Anders had het mij heel lang geduurd om uit te vogelen hoe ik hem aan kreeg.

Sfeer / 8
Kamer / 8
Locatie / 8
Prijs / 9
Totale score / 9,3

Je vindt Kings’ Inn hier
Adres / Koningsstraat 6, 1811 LV in Alkmaar
Websitehttps://www.kings-inn.com
Facebookhttps://www.facebook.com/KingsInnAlkmaar

Evelyne de JongDeze blogpost werd met passie geschreven door Evelyne! Volg je haar al op Instagram @EvelynedeJong?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.