De buckelist van Danique The Wandering Mind

Credits: Danique - The Wandering Mind

De bucketlist van Danique

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Danique.

De bucketlist van Danique

“Mijn naam is Danique en ik ben 27 jaar oud. Samen met mijn vriend reis ik sinds september 2016 voor onbepaalde tijd over de wereld en op het moment dat ik dit schrijf, zitten we in Nieuw-Zeeland. In Nederland hebben wij dus geen huis meer, en we wisselen het reizen af met werken in andere landen.

Zo hebben we vorig jaar in Australië gewerkt, werk ik daarnaast als freelance copywriter en blog ik op The Wandering Mind. Juist deze afwisseling maakt het reizen zo interessant. De vrijheid trekt mij heel erg aan en het werken voor jezelf. Doen waar jij je op dat moment goed bij voelt en ik leer er ook meer van dan altijd op een plek te blijven. ”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Wat staat er niet op, is misschien een betere vraag. Op dit moment echt nog héél veel. In maart vertrokken we naar Nieuw-Zeeland toe voor een jaar en dit land stond heel hoog op het lijstje. Hier willen we vooral veel tochten door de natuur maken en we gaan er ook werken, zodat we het land echt leren kennen. Maar ook backpacken door Midden-Amerika en daar Spaans leren, roadtrippen door Europa in busje, surfen op de Filipijnen en eilandhoppen in Oceanië staan op de bucketlist. ”

De buckelist van Danique The Wandering Mind
Credits: Aline Bouma

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik ben er net een paar maanden en dus kies ik voor Nieuw-Zeeland. De natuur is echt adembenemend mooi en de mensen heel aardig. Als ik nog maar één land zou mogen kiezen, dan zou dat het worden. Volgens mij is daar (nog) zoveel te ontdekken voor een relatief klein land. Al het is wel een héél moeilijke keuze.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Ik heb eigenlijk al zoveel moois mee mogen maken als ik er eens goed over nadenk. Onlangs nog hebben we in de avond in zee gezwommen tussen het lichtgevend plankton, terwijl we vallende sterren zagen en in de verte onweersflitsen. Zo’n moment maak je echt nooit meer mee. Het was niet iets wat van tevoren op mijn bucketlist stond, omdat ik nooit had kunnen bedenken zoiets te zullen zien.

Maar ik heb ook schildpadden gezien tijdens het snorkelen en gelopen naar het Annapurna Base Camp in het Himalaya-gebergte. We hebben gewerkt in de outback van Australië en walvissen gezien tijdens het hardlopen in Sydney. Ik heb geslapen in de jungle, uitgekeken over de Grand Canyon, langs de Great Ocean Road gereden en een paar dagen op een eilandje in de Caribische Zee geleefd dat je binnen een paar minuten rond kon lopen. Ik mag mijzelf echt wel in mijn handjes knijpen dat ik dit allemaal al van mijn bucketlist heb mogen strepen.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Ga eens van de gebaande wegen af en ga naar minder toeristische plekken. Dit is iets wat wij ook meer willen gaan doen in het nieuwe jaar. Ben je gek op citytrips? Kies eens voor een stad die niet zo bekend is. Ben je aan het backpacken? Pak eens de lokale bus in plaats van de toeristenbus. Dit doen wij ook regelmatig en dan maak je zoveel mee. Natuurlijk is het soms misschien wat oncomfortabeler (en niet eens altijd!), maar wel een stuk avontuurlijker en achteraf zal het je het meest bijblijven van je hele reis.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Mijn favoriete stad is echt Breda. In 2015 ben ik hier komen wonen en nog nooit ben ik zo enthousiast geweest over een Nederlandse stad. Het is er altijd gezellig, het centrum is prachtig om te zien, er zitten een heleboel fijne restaurantjes en er is altijd wel wat te doen. En de mensen zijn erg open en aardig. Ik heb er maar een jaar gewoond, maar als we terug naar Nederland gaan, dan wil ik hier zeker weer naar terug.”

De buckelist van Danique The Wandering Mind
Credits: Danique – The Wandering Mind

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Laat de dure tours eens links liggen. Wij proberen zoveel mogelijk zelf te regelen en naast het feit dat het vaak een stuk goedkoper is om op die manier te reizen, ervaren wij ook dat het vaak veel leuker is. Zo worden dure bestemmingen ineens toch heel betaalbaar en kom je op plekken waar andere mensen juist niet komen. ”

Lijkt het jou, net als Danique, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Credits: Danique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.