Wonen in Miami - eerste indruk van deze Amerikaanse stad - Florida

Wonen in Miami: eerste indruk van deze Amerikaanse stad!

Voor het eerst op soloreis en dan ook nog eens wonen in het buitenland. Lindsay vertrekt naar Amerika om haar eerste boek te schrijven. En om precies te zijn naar South Beach in Miami. Hoe dit voor haar was, dat lees je hier!

Allesbehalve in Nederland zijn. Ik wilde hier niet beginnen met het schrijven van mijn eerste boek. Amerika stond als sinds mijn zestiende op mijn wensenlijstje. Ik wilde aan de kust en gegarandeerd mooi weer. Er viel van Amerika dus het nodige al af. Los Angeles klonk aantrekkelijk, zeker aangezien ik de initialen deel. Maar na toch wat minder positieve verhalen werd het Miami, South Beach om precies te zijn. Een Airbnb en met vijf minuten lopen op het strand.

Wonen in Miami - eerste indruk van deze Amerikaanse stad - Florida

Een nacht met vuurwerk: 4th of July

Nu was het toch best spannend, het was namelijk niet alleen de eerste keer de Atlantische Oceaan over, maar ook mijn eerste soloreis. Met een overstap in Londen was het mij uiteindelijk gelukt om in Miami aan te komen. En ik viel met mijn neus in de boter, want het was 4 juli, de dag dat de Amerikanen hun onafhankelijkheid vieren. Na de Uber gepakt te hebben richting mijn appartement ging ik richting het strand. Vanavond zou er vuurwerk zijn.

Heimwee naar Nederland

De eerste twee weken vond ik Miami helemaal niet leuk. Ik kon moeilijk mijn draai vinden (hallo jetlag) en moest toch wel wennen aan de taal. Veel mensen komen van oorsprong uit Cuba of Purto Rico, waardoor veel mensen Spaans gebruiken als voertaal. Er waren zelfs Amerikanen die geen woord Engels spraken. Echt de mindfuck was compleet. Maar mijn support thuis was er volop en praatte mij door mijn heimwee heen. Na twee weken was ik aan Miami en de mensen gewend, had mijn ritme gevonden en kon onwijs genieten van de ochtenden op het strand.

Jezelf zijn op reis is belangrijk

Amerika staat bekend om zijn vele fastfoodketens, maar in een stad waar het altijd zomer is, hoe zien de mensen er dan dan uit? Precies zoals jij en ik. Hoewel sporten hier toch wel een belangrijk onderdeel van het leven is.

Er zijn genoeg mensen die twee keer per dag sporten. Hardlopen doe je alleen in de ochtend of ‘s avonds laat. Overdag is het veel te warm. Echt de gekken die ik af en toe in het park voorbij zag lopen, met 38 graden leek mij dat echt niet gezond. Maar het fijne was hier wel dat het normaal was. Het maakte niet uit hoe je gekleed ging, je was precies goed zoals je bent.

Lindsay's journey TravelGloss reisblog Miami

‘Hi, ik ben Lindsay en in de zomer van 2018 maakte ik mijn eerste soloreis. Gelijk naar de andere kant van de wereld, want ik woonde 2,5 maand op Miami Beach. Wat ik daar deed? Ik begon aan het schrijven van mijn boek ‘Levenslang.’ Mijn verhaal over het leven met PTSS en mijn zoektocht naar de juiste hulp.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.