goedkoop reizen

Goedkoop reizen: 5 tips voor een betaalbare reis

Heb je weinig budget en wil je toch een mooie reis maken dan zijn er zeker mogelijkheden waarop dat kan. Dat low budget reizen onmogelijk lijkt, dat snappen we goed.  Maar we beloven dat het stuk makkelijker wordt om betaalbaar te reizen als je deze vijf tips voor low budget reizen leest.

Cheap Flight over here!

We willen het allemaal: goedkoop vliegen. Zelf struinen we dagelijks verschillende websites af  op zoek naar de beste deals en krijgen we verschillende ticket alerts binnen. Voor de beste tickets gaan wij zelf graag naar Flynous.com en Secret Flying. Google maar even! Het vereist wel enige flexibiliteit qua reistijden en dagen, maar dan bespaar je wel aanzienlijk op de prijs van je ticket. Wel meteen boeken, want voordat je het weet zijn de tickets al weer vergeven.

Ierlandierland

Goedkope bestemmingen

Dat landen zoals Finland, IJsland en Zwitserland dure bestemmingen zijn, dan hoeven je vast niet te vertellen. Beter is het om naar landen af te reizen, waarbij de kosten een stuk lager liggen. Een ticket naar IJsland kost dan misschien 150 euro, maar de dagelijkse kosten voor verblijf en eten liggen er veel hoger. The key to travelling cheap is to go cheap. Reis af naar low budget bestemmingen zoals bijvoorbeeld Hongarije, Bulgarije of Ierland.

backpack

Koop tweedehands

Zoek je een goede backpack, koffer of andere travel gear en wil je er geen fortuin aan uitgeven? Bekijk dan eerst het online tweedehands assortiment. Struin op Marktplaats, Let Go en talloze andere websites. Er is daar meer dan genoeg te vinden!

Reis met openbaar vervoer

Een taxi ritje kan al snel oplopen tot een hoog bedrag. Neem liever het openbaar vervoer. Een trein of busritje kan al snel schelen in de kosten en geeft je gelijk de mogelijkheid om te socializen met andere toeristen op weg naar hun bestemming.

low budget reizen

Travel light

Ik ga op reis en ik neem mee… Je wil veel meenemen, maar hebt beperkt ruimte. Het zou zonde zijn als je extra geld moet bijlappen voor die extra kilos. Neem daarom alleen mee wat je echt nodig hebt. Evelyne legt in deze video uit welke essentials zij meeneemt. En ladies, er is vast nog wel wat ruimte in de tas van bij jouw partner in crime, kun jij mooi die extra paar jeans meenemen.

Heb jij nog meer tips voor low budget reizen? Deel deze dan hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.