Rome Colosseum

5x Toffe attracties in Rome en hier ga je lekker uit eten

Wie een reis boekt naar Rome in Italië mag zich voorbereiden om in een openlucht museum terecht te komen. Van gave bezienswaardigheden waar je U tegen zegt, tot lekkere eettentjes en heel veel gezelligheid. Rome is een geweldige stad om te bezoeken. Of je nu op stedentrip of lange vakantie naar Italië gaat, Rome mag je echt niet overlaan en wel om deze vijf redenen!

1. Architectuur

Het Colosseum is een van die dingen die je echt een keer in je leven gezien moet hebben. Naast dat het gebouw het grootste amfitheater dat ooit gemaakt is, is het ook een stuk indrukwekkender in het echt dan op de foto. Ben je nieuwsgierig naar welke bezienswaardigheden Rome nog meer heeft? Lees dan hier ons artikel waar we je alle bezienswaardigheden alvast voor je op een rijtje hebben gezet.

VaticaanstadVaticaanstad

2. Vaticaanstad

Vaticaanstad is een onafhankelijke staat en is zeker iets dat we aanraden om te gaan bezoeken. Binnen in het museum kun je de werken van Michelangelo bewonderen in de Sixtijnse kapel of struin langs kunstwerken die door de eeuwen heen zijn gemaakt en hier worden tentoongesteld. Je kunt hier uren rondstruinen en je verbazen over al het pracht en praal.

Wil je het museum gaan bezoeken, dan raden we wel aan om redelijk vroeg te gaan (ook omdat het museum redelijk vroeg sluit). Rijen kunnen lang zijn en op een hete dag kun je er uren in de brandende zon staan. Je kunt ook de drukte vermijden door online tickets te kopen, gebruik te maken van een Roma Pass of mee te gaan met een tour. Overigens kun je het museum elke laatste zondag van de maand gratis bezoeken.

Trevi Fontein
Trevi Fontein

3. Kunst is overal

Dat Rome een openlucht museum is dat is een zekerheid. Een van de meest bekende fonteinen in de wereld, de Trevi Fontein kun je gewoon in open air bezoeken. Een populaire plek onder toeristen en ook niet zo gek als je de imposante fontein ziet. Maar er is zoveel meer te zien, zoals de Triomfboog van Constantijn, dat zich vlakbij het Colosseum bevind. De boog kenmerkt zich door de drie doorgangen en is een collage van oude keizerlijke monumenten.

4. Wandeling door de tijd

Loop je door Rome dan doe je gelijk een stapje terug in de tijd. Zo kun je uren ronddwalen door de kronkelige steegjes met ongelijke wegen. Op een terrasje kijken naar het spektakel van een mengelmoes van toeristen die langs je heen lopen. Maar als je de toeristen wegdenkt, dan waan je je in een heel oude stad waar al jaren mensen door verbijsterd raken.

pasta rome

5. Heerlijk uit eten

Na alle bezoekjes aan Rome’s mooiste attracties ben je vast op zoek naar een plekje om te gaan genieten van een pasta, pizza of een smakelijk ijsje. Houd wel rekening met de eetcultuur in Italië. Zo eten ze vaak ’s middags tussen een en vier uur een zware maaltijd, omdat ze vaak het ontbijt overslaan. En schuiven ze pas rond acht uur aan voor het diner, dat vaak tot middernacht duurt. Bekijk hieronder onze favoriete eetplekjes.

Heb jij Rome al eens mogen bezoeken of staat Rome nog op jouw bucketlist? Wat vond je het mooist of zou je het meest graag gaan bezoeken? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.