The Blueberry - vegan hotspots in Amersfoort

Vegan lunchen in Amersfoort? Dit is onze top 10!

Buiten de deur eten als veganist? Dat is soms best lastig, omdat er niet veel opties zijn. Gelukkig zijn er genoeg vegan hotspots in Amersfoort te vinden waar je terecht kunt. Ik heb tien hotspots voor jou in Amersfoort ontdekt, die buiten de deur eten, tot een feestje maken! Van vegan lunch, vegan borrel tot vegan diner.

10x Vegan hotspots in Amersfoort

1. The Blueberry

Deze hotspot heeft maar liefst twee vestigingen in Amersfoort! Eentje in het centrum (Hof 21) en in Amersfoort-Noord. Je kunt bij The Blueberry terecht voor heerlijke Amerikaanse zoete lekkernijen zoals vegan bananen pancakes en vegan bananenbrood. Op verzoek kun je een broodje laten samenstellen, daarnaast kun je taartjes en red velvet cupcakes voor thuis bestellen, die vrij zijn van dierlijke producten. Alles wordt hier met liefde gebakken!

2. The Streetfood Bar

Bij dit Aziatische georiënteerd restaurant vind je diverse vegan opties. Je kunt er terecht voor een veganistische lunch of diner. Lekker eten met eerlijke producten.

3. SEM – Sla en meer

Als je het mij vraagt, is SEM – Sla en meer (Kortegracht 6), een hotspot die al lange tijd een gevestigde naam is in Amersfoort. Bij de saladebar heb je de keuze uit verschillende salades waar je je vingers bij af kunt likken. Wat denk je van een salade met vegan kip, wilde rijst, wortel en kool? Of met zoete aardappel, courgetti, artisjok en broccoli. Bekijk het menu om te kijken welke vegan lekkernijen je kunt verwachten.

4. Bindicafe

Bindi (Bergstraat 6) is meer dan een hotspots waar je kunt eten. Bij dit centrum staan persoonlijke ontwikkeling, yoga en massage centraal. Gezond eten heeft een grote invloed op je gelukkig en fit voelen. Daarom hebben ze bij Bindi een wisselend menu van veganistische- en vegetarische maaltijden. En vergeet vooral de zoete lekkernijen niet, want ook daar is aan gedacht! Deze lekkernijen zijn meestal glutenarm, op basis van natuurlijke suikers en soms zelfs ook raw.

5. Bagels & Beans

Bij het gezellige Bagels & Beans (Arnhemsestraat 33) vind je mij vaak! Ik ben namelijk dol op bagels in alle soorten en maten. Ze hebben diverse vegan opties waar je uit kunt kiezen… Als je kunt kiezen, want dat is stiekem nog best lastig met al die goddelijke mogelijkheden!

6. Coffee Corazon

Ook bij Coffee Corazon (Krommestraat 18) kun je terecht met een veganistisch dieet. Deze hotspot is geroemd om z’n heerlijke producten en thee-muur. Soepjes, salades en broodjes. Woohoo! Kom maar door!

7. Gaudi’s

Op het gezelligste plein van Amersfoort vind je naast The Blueberry, ook Gaudi’s (Hof 36). Het restaurant houdt rekening met jouw wensen. Van vegan kipstuckjes, vegan aioli tot een vegan koekje bij de koffie. Vraag of ze een menu met verschillende tapas voor je samen kunnen stellen, en je hebt de avond van je leven als veganist!

8. Proof Bakery

In Amersfoort-Noord vind je Proof Bakery (Leeghwater 21). Deze fijne bakkerij is opgericht door niemand minder dan de oprichtster van Bakery Institute – de particuliere opleider voor iedereen die zich wil ontwikkelen in het bakkersvak. Vicky heeft haar assortiment uitgebreid met heerlijke vegan gebak! Dit moet je proofen ;)!

9. Het Lokaal

Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel en wil je de lokale keuken ook eens ontdekken? Ga dan eens uiteten bij Het Lokaal (Oliemolenhof 90). Waar ze de laatste tijd steeds meer vegan opties op de kaart hebben staan! Ook leuk om te weten is dat je er je dagelijkse boodschappen kunt doen. Ik ben fan.

10. Habibi

Bij dit schatje in de Krommestraat (45) – een van de meeste schattige straatjes van Amersfoort – kun je terecht voor vegan Arabische mezzes. Tegen deze vegan tapas zeg ik zeker geen nee!

Bonus vegan hotspots in Amersfoort

En dan heb je ook nog Theeschenkerij Something Else (Grote Sint Jansstraat 11), BLUR your life (Mooierstraat 18), Lunch & Borrel (Mooierstraat 61-63) en Pokelicous (Arnhemsestraat 14) waar je voor een vegan hapje aan kunt schuiven. Voor elk wat wils dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.