De bucketlist van Helena Smit IndoRotterdammert

Credits: Helena Smit

De bucketlist van Helena

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘de bucketlist van’. Deze keer neemt Helena je mee op reis naar onder andere Tokyo, Indonesië en Rotterdam. Lees je mee met de bucketlist van Helena, gebaseerd op prachtige landen in Azië?

De bucketlist van Helena

“Mijn naam is Helena Smit, 33 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Ik heb een eigen bedrijf Eating Habits en richt mij op online content creatie en eventmanagement op het gebied van eten, reizen en (eet)culturen. Hierin komen mijn passies voor eten en reizen samen.

Ik vertel en schrijf daar namelijk graag over dus waarom niet uitbouwen tot een eigen bedrijf?  Verder heb ik een eigen blog IndoRotterdammert. Daar schrijf ik voornamelijk over foodtravel in Europa en Azië.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Heb je even? Een van de belangrijkste pluspunten voor een reisbestemming is het lokale eten. Mij zal je op reis niet snel in een McDonalds vinden. Hooguit met een beker cola light omdat ik even wifi nodig heb. Nee, ik ga voor het lokale eten en dan het liefst streetfood. Daarom is Azië bij mij ook favoriet.

Ik wil nog naar Zuid-Korea, Hongkong, Macau, Taiwan, Vietnam, Mongolië, Tibet, Israël, Jordanië, Oman, Iran en Kirgizië. Ja, waar wil ik eigenlijk niet heen? Ik ben al eens in China en Japan geweest, maar ook daar nog lang niet uitgekeken. In Indonesië kom ik vaak omdat mijn familie daar woont. Maar op sommige eiland ben ik nog niet geweest, maar wil ik wel graag naartoe, zoals Lombok, Komodo en wat kleine eilanden voor de kust van Sumatra.

In Europa zijn het vooral de steden die mij trekken. Ik kan in elk land wel aarden en een leuke tijd hebben. Alleen met Spanje heb ik weinig. Ben er nu drie keer geweest en het kan me op de één of andere manier niet boeien.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Japan. Ik denk dat ik daar wel kan wonen. De mensen zijn misschien wat gereserveerd, maar zo lief en vriendelijk. En het is een land van uitersten. Voor elk persoon wat wils zullen we maar zeggen.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“De grote hoofdsteden in Europa. IJsland in de winter (witte kerst gegarandeerd), met de trein door Groot-Brittannië reizen. Over alle zebrapaden van Shibuya in Tokyo haha! Hier steken namelijk duizenden mensen over als het stoplicht op groen gaat. Je gaat dan op in de mensenmassa.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Bij een local gaan eten. Niet iemand via één of ander bureau, maar gewoon spontaan bij een gezin eten die je net die middag op een lokale markt hebt leren kennen bijvoorbeeld. Niet dat dat elke vakantie gebeurd, maar word je een keer uitgenodigd en het klikt, waarom dan niet gewoon volmondig ja zeggen?”

De bucket list van Helena
Credits: Helena Smit – IndoRotterdammert

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Rotterdam blijft mijn nummer één. Het is waar ik geboren en getogen ben. En ik zal er niet snel weggaan (tenzij ik toch besluit om naar Japan te emigreren, maar dat zal niet snel gebeuren denk ik).

Ik vind het ook altijd weer heerlijk om terug te komen na een verre reis. Wanneer ik dan met de metro van Rotterdam Centraal terugrijd naar huis en dan na station Wilhelminaplein aan de rechterkant de mooie skyline van Rotterdam zie, denk ik, heerlijk ik ben er weer!
Tweede stad is Den Haag. Goede internationale vibe en veel goede eettentjes.”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Investeer in goede spullen voor in het vliegtuig of een lange trein- of autorit zodat je dan ook goed kunt uitrusten. Een nekkussen en een slaapmasker zijn een must! En voor in het vliegtuig heb ik van die speciale sokken zodat mijn voeten en enkels niet opzwellen.

Qua betaalbaarheid houd ik altijd eerst een tijd lang de prijzen bij. Tijdens speciale actieperiodes of laagseizoen kun je dan zien of de prijzen echt laag zijn, of alleen maar laag lijken. En dan gelijk toeslaan. Daarvoor moet je natuurlijk wel een beetje flexibel zijn en buiten het hoogseizoen kunnen reizen.”

Lijkt het jou, net als Helena, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Credits: Helena Smit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.