De bucketlist van Ivonne

Credits: Ivonne - Myfoodprints.nl

De bucketlist van Ivonne

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Ivonne.

De bucketlist van Ivonne

“Ik ben Ivonne Calis, 51 jaar oud en woonachtig in de buurt van Eindhoven. Ik ben gek op sport, reizen, fotograferen, dieren en buiten zijn. De laatste jaren werk ik steeds op tijdelijke basis bij verschillende werkgevers en zodra het werk het toelaat ga ik op reis. Sinds drie jaar schrijf ik over mijn reizen op mijn eigen blogsite: Myfootprints.nl.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Wow, dat is lastig. Toen ik begon met reizen had ik een hele kleine lijst, maar hoe meer ik reis hoe groter hij wordt. Daarnaast zie ik ook zo veel moois voorbijkomen sinds ik een eigen blog heb. Dat maakt de lijst er ook niet korter op. Eigenlijk staat bijna alles op mijn bucketlist. Nu maar duimen dat ik minimaal 100 jaar oud wordt zodat ik tijd heb om al die mooie plekjes zelf te gaan verkennen.

De laatste jaren ben ik steeds meer fan van ruigere, natuurlijke bestemmingen. Hoewel ik niet goed tegen kou kan en echt een hekel heb aan regen, komen landen als Nieuw Zeeland, Alaska, IJsland en bestemmingen als Lapland, Ierland en Schotland steeds hoger op die lijst te staan.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik wil nog heel graag een keer naar Patagonië en daar dan een boottocht naar Antarctica aan vastknopen. De ruige en ongerepte natuur van deze gebieden spreekt me enorm aan. Helaas is het geen goedkope bestemming en daardoor schuift het uiteindelijk toch steeds weer een beetje naar achter op de bucketlist.”

De bucketlist van Ivonne
Credits: Ivonne – Myfoodprints.nl

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“In 2016 maakte ik een kampeertrip van drie maanden langs de mooiste plekjes van het westen van Amerika. Een bestemming die al sinds 1997! op mijn bucketlist stond. Wat een super gave reis was dat en wat heb ik veel moois gezien.

Ook de twee langere kampeer reizen door Australië, op safari gaan in Afrika, backpacken in Costa Rica en een trip met auto en chauffeur door Rajasthan waren hoogtepunten. Terwijl jij dit leest ben ik weer met de backpack op pad. Deze keer trek ik drie maanden door Midden-Amerika en hoop ik daar weer diverse dingen van mijn bucketlist af te strepen! Waaronder Nicaragua, dan Honduras, Guatemala, Belize en misschien ook Mexico.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Maak een keer een langere reis van minimaal drie maanden. Plan daarbij niet te veel; een grove route en vliegticket heen en terug is genoeg. Ik deed het al een paar keer en het is echt een toevoeging aan je (reis) leven. Een lange reis geeft zo’n ander gevoel dan een kortere trip. De ultieme vrijheid die je hebt is nergens mee te vergelijken!”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Voor mij is Delft toch wel dé stad. Ik woonde er een tijd voor een klus en mijn man zit er nog regelmatig voor het werk. Af en toe ga ik een paar dagen met hem mee en elke keer voelt het weer als thuiskomen. Het heeft alles wat een grote stad heeft, maar dan in het klein. Voor mij is het ook een heel grote plus dat het strand nooit ver weg is. Een bezoek aan Delft is niet compleet zonder minimaal één keer uitwaaien op het strand en in de duinen.”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Als je het budget van je reis een beetje wilt controleren kun je er voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Of ga kamperen. Dan kom je niet alleen op de mooiste plekjes maar kun je ook nog eens je eigen potje koken. Als je net als ik graag sport kun je ook tijdens je reizen gewoon doorgaan.

Hardlopen en wandelen kan bijna overal, fietsen doe ik ook graag en zo verkende ik al menig stad ter wereld. Ben je gek op tropische strandjes dan is snorkelen en zwemmen ook perfect om je conditie op peil te houden. Het leuke van outdoor activiteiten als deze is dat ze ook nog eens zelf te ondernemen zijn en je dus niets kosten terwijl je een prima tijd hebt!”

Lijkt het jou net als Ivonne ook geweldig om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.