TravelGloss Boedapest uitzicht

5x Onmisbare highlights voor een stedentrip Boedapest

Rond mijn achttiende vertrok ik met mijn rugtas richting Boedapest om feest te vieren op festival Sziget in Hongarije. Nu zeven jaar later staan die herinneringen nog steeds in mijn geheugen gegrift. Al was ik toen meer op het festivalterrein aanwezig dan in de stad. Nieuwsgierig dat ik ben hoe Boedapest er zoveel jaren later uit ziet, besluit ik samen met mijn vriend een ticket te boeken naar deze low-budget bestemming.

Ontdek de hoofdstad van Hongarije: Boedapest

Je bent er al in slechts twee uurtjes en erheen vliegen is niet eens zo gek duur. Boedapest in Hongarije is een prima bestemming voor een betaalbare vakantie of stedentrip. Er zijn veel bezienswaardigheden, veel plekken waar je goed kunt eten en dat voor een aantrekkelijke prijs. Wil je weten welke highlights je niet mag missen, waar je lekker kunt gaan dineren en waar in de stad je tot rust kunt komen? Lees dan vooral verder!

Uitzicht vanaf de GellértbergUitzicht Gellertberg Boedapest

1. Bekijk Boedapest van bovenaf

Eén van de mooiste uitzichten op de stad heb je vanaf de Gellértberg. Vanaf de berg spot je de Donau, de indrukwekkende Citadella en bijzondere bruggen. Houd je van romantiek? Bekijk dan de stad van bovenaf tijdens zonsondergang. Je ziet de stad veranderen in een landschap van lichtjes.

2. Bezoek hipsterwijk District VII

De wijk District VII was ooit een plek van armoede, maar is helemaal hot and happening op dit moment. In de hippe Joodse wijk vind je vele leuke kroegjes, ruïne -bars en cafeetjes waar je een heerlijke maaltijd en Hongaars biertje kunt scoren. Check hiervoor ook de plattegrond!

3. Sta stil bij de historie van de stad

Als je eenmaal bij de schoenen aan de Donau bent geweest, sta je in een klap stil bij hoe snel je leven voorbij kan zijn. Ik realiseerde mij dat het ontzettend belangrijk is om te genieten van dingen die je meemaakt. Zowel de kleine als grote momenten. Het gedenkteken bestaat uit zestig paar metalen schoenen en vertelt het verhaal van de Joden die eerst gedwongen hun schoenen uit moesten trekken voordat ze werden neergeschoten en in de Donau belandden.

4. Ervaar de rust op Margaretha eiland

Boedapest kan af en toe best druk zijn en dan is het fijn om een plek te hebben waar je tot rust kunt komen. Op Margaretha eiland is er genoeg ruimte om in een natuurlijke omgeving te relaxen. Haal wat te eten en drinken bij de lokale supermarkt (deze zijn overigens niet goedkoop – denk aan Nederlandse prijzen) en neem een kleedje mee om te picknicken. Of als je zin hebt om op een actieve manier tot rust te komen, dan kun je op dit eiland ook hardlopen, een fiets huren of wandelen.

Budapest Castle Hill FunicularCastle Hill Funicular Boedapest

5. Neem een treintje naar de top

Na uren struinen op Pinterest vond ik de perfecte plek om heen te gaan. Op deze plek in Boedapest kun je namelijk een treintje (Budapest Castle Hill Funicular) nemen die je boven aan de berg naar het kastelen district brengt. Het ritje zelf is niet zo lang, maar bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast kun je er lekker rondstruinen tussen al het pracht en praal. De kastelen hier staan niet voor niks op de UNESCO erfgoedlijst.

Alle fijne plekjes voor jou op een rijtje
Op deze overzichtelijke plattegrond vind je alle highlights, bezienswaardigheden en restaurants die Boedapest rijk is. Zo kun je gemakkelijk je weg vinden en weet je zeker dat je niks hoeft te missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.