Streets of the World Zaandam

Op wereldreis in eigen land? Bezoek Streets of the world!

Wie wil dat nu niet, de deur achter zich dichttrekken om die te gekke wereldreis te maken? De meest waanzinnige plekken van de wereld opzoeken, wegdromen op hagelwitte stranden en genieten van de meest fantastische uitzichten op de h!oogste bergpieken. Fotograaf Jeroen Swolfs maakt een wereldreis voor iedereen mogelijk met zijn toffe project: Streets of the World in het prachtige museum op het bijzondere Hembrugterrein in Zaandam.

Dromen, Durven, Doen

Zo’n tien jaar geleden ging fotograaf Jeroen Swolfs een wel heel bijzondere wereldreis maken. Zijn droom? Alle landen van de wereld bezoeken om daar een foto te maken van het hedendaagse straatleven. Project: Streets of the World was geboren. Het was niet altijd gemakkelijk, maar het project is inmiddels ‘klaar’. Hij heeft 195 straatfoto’s uit 195 landen geschoten. Met zijn project probeert Jeroen een positief beeld van de wereld neer te zetten. Hoe bijzonder en mooi in de wereld van anno nu.

streets of the world zaandam

Museum Streets of the World

Na een tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft deze fotograaf nu een eigen Streets of the World museum in Zaandam. Éénmaal binnen in het museum gaat de fototentoonstelling van start. Van stad tot stad, land tot land en werelddeel tot werelddeel reis je heel de wereld over. Elke foto is tot magische grote uitvergroot en voorzien van bijschrift over het ‘Waarom’ en ‘Wat’. Zo kom je erachter wat de gedachte van Jeroen was om juist ‘die’ foto te maken. Het garandeert je van urenlang lees- en kijkplezier. Je kijkt je ogen uit!

Een wereldreis als geen ander

Het is zo mooi groots opgezet dat je letterlijk alle ruimte hebt om de foto’s van alle kanten goed te bekijken. Heb je meer tijd nodig? Dan kun je op een bankje voor de foto gaan zitten en rustig de tijd nemen die je nodig hebt. In de mini ‘bioscoop’ die het museum rijk is kun je een documentaire over hem zien. Zo krijg je een beetje een beeld hoe deze ‘wereldreis’ voor Jeroen was. Het meest indrukwekkende fragment vond ik het stukje over Irak, het beroemde theehuis met zijn indrukwekkende verhaal, de boekenmarkt op straat en de dreigende sfeer die daar voelbaar is.

Ben je aan het einde van de wereldreis gekomen? Dan kun je in het hippe cafeetje van het museum genieten van heerlijke broodjes met biologische producten, mega lekkere taartjes en een heerlijke kop thee.

Streets of the World Zaandam

Voordat je weggaat raad ik je aan om nog even rond te kijken in de shop van het museum. Er is van alles te koop. Van ansichtkaarten, fotoboeken tot een echte linnen tas. En dat allemaal over het ‘Streets of the World’ project. Ik kon het niet laten en heb het Streets of the World fotoboek gekocht. Hierdoor kan ik thuis op de bank nog een keer rustig alle foto’s bekijken en wegdromen naar al deze bijzondere plekken.

Missie 

Voor meer informatie over het museum en het project Streets of the World kun je kijken op: www.streetsoftheworld.com Hier vind je ook meer informatie over de missie die Jeroen Swolfs heeft, want het bleef niet alleen bij foto’s maken.

Het museum in Zaandam is geopend tot 1 april 2018. Ik wens je alvast een waanzinnige wereldreis toe.

Deze blogpost werd met passie geschreven door Liesbeth! Bekijk ook de reisavonturen van Liesbeth op Miss.Worldtraveller

1 thought on “Op wereldreis in eigen land? Bezoek Streets of the world!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.