De bucketlist van Jantina

Credits: Jantina Scheltema

De bucketlist van Jantina

Wat als je zou weten wat er op de bucketlist staat van een ander? Krijg je dan nog meer zin om te reizen? Wij denken van wel! Bij de bucketlist van, krijg je elke twee weken een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Jantina.

De bucketlist van Jantina

“Mijn naam is Jantina Scheltema, ik woon op Ameland. Ik ben 38 jaar oud en ik ben fotograaf. In het seizoen fotografeer ik bruiloften en in het winterseizoen fotografeer ik voor bedrijven (al dan niet in het buitenland).”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Voor een reisbureau of reisorganisatie foto’s maken in een waanzinnig land (ver weg of dichtbij).

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Slovenië staat op dit moment héél hoog op het lijstje. En ik zou dan daarvoor kiezen omdat ik er dan met onze pas verbouwde camper naar toe zou kunnen gaan.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Veel mooie reizen naar veel mooie plekken, Zuid Afrika, Tanzania, IJsland, Canada, Australie. Duiken op het Great Barrier Reef en in IJsland, Grizzly beren kijken in Canada en Papegaaiduikers fotograferen.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“In je eentje vrijwilligerswerk doen. Het geeft je een hele andere ervaring. Zowel naar je bestemming als je zelf. En door vrijwilligerswerk te doen geef je iets terug, iets waar je zelf goed in bent óf waar je je zelf in wilt ontwikkelen. Succes gegarandeerd.”

De bucketlist van Jantina
Credits: Jantina Scheltema

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Ik ben niet een steden mens. Alhoewel ik het soms wel even leuk vind, houd ik het niet zo lang uit en ik hoef ook niet zo vaak naar een stad. Ik vind Amsterdam leuk. Groningen ook absoluut. Dokkum is voor mij wat dichterbij en absoluut een mooie stad om doorheen te struinen.

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Kampeer en wandel. Door te kamperen bespaar je veel geld. Over het algemeen zijn campings heel betaalbaar en als je zelf je eten kookt, kun je met een heel klein budget op pad. Is je budget wat groter? Wissel je kamperen dan af met af en toe een overnachting in een hotel of bed&breakfast. Heb je ook nog wat luxe. Wandelen spreekt voor zich he? Het kan overal, kost niks, je blijft fit én je ziet heel veel. Doordat je langzamer vooruit gaat zie je minder qua oppervlakte maar je ziet zoveel meer van de plek waar je op dat moment bent.”

Check ook nog even de coole blog en website van Jantina ennuhhh lijkt het jou ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.