De bucketlist van Gabriëlle

Credits: Gabriëlle GlobeGirl

De bucketlist van Gabriëlle

Joehoe! Ben je er weer klaar voor? Elke twee weken mag ik je laten zien wat er op de bucketlist staat van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Gabriëlle. Reisblogger van GlobeGirl.

De bucketlist van Gabriëlle

“Mijn naam is Gabriëlle van der Lee. Ik ben 22 jaar en kom uit Maasland in Zuid-Holland. Sinds een aantal maanden heb ik het mooie Maasland verruild voor Schiedam. Ik ben afgestudeerd als docente Aardrijkskunde.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Eigenlijk te veel, maar Cuba, Costa Rica en Peru staan bovenaan. Ik wil graag naar Cuba, omdat ik vanuit de Aardrijkskunde weet dat het een heel bijzonder land is. Door de jarenlange isolatie van de rest van de wereld is het een heel speciaal land (denk ik) en dat lijkt mij heel bijzonder om mee te maken. Costa Rica lijkt mij een perfecte combinatie tussen cultuur en natuur! En Peru natuurlijk voor Machu Picchu en de hele geschiedenis van het land trekt mij erg aan.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Ik denk dan Cuba, omdat ik denk dat het door de globalisering snel zal gaan veranderen. En dat juist het pure Cuba zo super mooi is.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Heel veel! Ik ben een gezegend mens als ik er zo over nadenk. Ik heb op de evenaar gestaan een aantal maanden geleden in Indonesië, dat stond jarenlang hoog op mijn bucketlist. Een ander mooi moment is het bewandelen van een gletsjer in IJsland. Voor mij als Aardrijkskunde-gekkie is dat natuurlijk geweldig. Gelukkig zijn er ook genoeg mooie dingen die ik al heb kunnen afstrepen.”

Lees ook de bucketlist van reisblogger Sanne

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Skiën of snowboarden. Ik zou al mijn vakanties opgeven voor één wintersport per jaar. Veel mensen roepen ‘Ik hou niet van kou en sporten, dus ik ski niet’. Ik vind dat iedereen het in ieder geval ooit eens geprobeerd moet hebben. En dan het liefst in het prachtige Scandinavië, want naast dat het een mooi skigebied is, heeft het ook een prachtige omgeving en sfeer.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Sinds ik in Schiedam woon, heeft deze stad mijn hart gestolen. De goudeerlijke mensen, de mooie binnenstad en de typisch Hollandse molens. Naast mijn eigen stad Schiedam, ben ik gek op Valkenburg aan de Geul. Hier ben ik vaak op vakantie naartoe geweest en voelt echt als een tweede thuis in Nederland. Ik krijg altijd meteen een heerlijk vakantiegevoel van deze stad.”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Het is echt aan te raden om altijd de prijzen in de gaten te houden. Soms zijn vliegtickets midden in de nacht ineens spotgoedkoop en dan moet je meteen reageren. Als ik een bestemming wil bezoeken, dan check ik dagelijks tickets om zo een goedkoop mogelijk ticket te scoren. Verder vind ik het altijd een must om als typische Nederlander lekker op reis te fietsen. Een sportieve en snelle manier om een stad te kunnen ontdekken!”

Lijkt het jou, net als Gabriëlle, ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Credits: Gabriëlle van der Lee – Globegirl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.