De bucketlist van Desiree

Credits: Desiree - Sevendees.nl

De bucketlist van Desiree

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Desiree, gastblogger op TravelGloss.

De bucketlist van Desiree

“Nice to meet you! Mijn naam is Desiree, 37 jaar jong en ik ben geboren en getogen in Delft.
Inmiddels woon ik alweer een aantal jaar in de mooiste stad achter de duinen: Den Haag. Ik ben werkzaam als projectcoördinator in de wereld van de zorgopleidingen. Een super leuke job. Oorspronkelijk heb ik een toeristische achtergrond. Daar heb ik mijn eeuwige reishonger aan te danken. In mijn vrije tijd schrijf ik columns en reisverslagen voor mijn website: SevenDees.nl. Daarnaast schrijf ik met veel plezier zo nu en dan een gastcolumn voor TravelGloss.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Op mijn bucketlist staan heel veel bestemmingen. Mijn bucketlist wordt ook met de week langer lijkt het soms, maar momenteel bestaat mijn top vijf (in willekeurige volgorde) uit: New York, Mexico, Vietnam, Santorini en Zuid-Marokko. O, ja en Schotland staat ook ergens bovenin deze lijst.

Zuid-Marokko staat het hoogste op mijn lijstje. Vorig jaar heb ik een rondreis gemaakt door het noorden van Marokko. De schoonheid en veelzijdigheid van Marokko deed mij verbazen, vandaar dat ik de rest van het land (het zuiden dus in dit geval) ook wil zien. In februari heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Azië. Samen met mijn nicht vertrok ik voor (ruim) twee weken naar Thailand. Dat smaakte naar meer. Vietnam will be next.

New York is the city that never sleeps. Een bezoek aan New York is echt mijn kleine meisjes droom. Ik kan mijzelf met moeite een voorstelling maken van de stad waar je geweest moet zijn. New York moet je gewoon in real life beleven.

Schotland is voor mij een land van ruimte, rust en natuur en daardoor zijn dit de eerste woorden die in mij opkomen als ik aan Schotland denk. Ik zie veel mooie foto’s van Schotland voorbij komen. Ik wil ook!

Santorini: Inmiddels heb ik aardig wat Griekse eilanden mogen bezoeken. Ieder eiland heeft zijn eigen charme. Bij Santorini denk ik aan wit met blauwe huizen en idyllische dorpjes en straten.

Mexico staat hoog op mijn verlanglijstje omdat dit land barst van de UNESCO monumenten. Als cultuur en historie liefhebber ben ik ontzettend benieuwd naar o.a. Chichen Itza en Uxmal.”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Zuid Marokko. Vorige jaar hebben we een (Koningssteden) rondreis gemaakt door Noord-Marokko en daar hebben we waanzinnige veel gezien. Wij waren dan ook verbaasd over de schoonheid van dit kleurrijke land. Om deze reden zou ik de rest van Marokko ook graag willen zien.”

3. Welke dingen heb je al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Één van mijn grootste reisdromen is dit jaar uitgekomen, namelijk een rondreis door Thailand, al mag deze bestemming op mijn bucketlist blijven staan, omdat het voor herhaling vatbaar was :-}”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Stiekem heb ik er soms wel een beetje spijt van dat ik na mijn schooltijd niet ben gaan reizen. Een verre reis, voordat je aan een vaste baan en een huis vast zit. In de loop der jaren heb ik dat gelukkig wel in kunnen halen, maar als je de kans krijgt om voor een periode naar het buitenland te gaan zeg ik: doen! Reizen maakt je wereld alleen maar nog groter en mooier.”

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Ik ben deze zomer voor het eerst naar Middelburg geweest. Een prachtige stad, vol historie en heel gemoedelijk. Daarnaast blijft mijn geboortestad Delft ook altijd speciaal. Mocht ik ooit de loterij winnen dan koop ik daar een huisje in de binnenstad. Daarnaast zijn er genoeg Nederlandse steden waar ik nog nooit ben geweest, maar die ik wel graag wil bezoeken. Bijvoorbeeld Giethoorn of Arnhem.”

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Je kunt een reis zo duur maken als je zelf wilt. Over (bijna) elke reisbestemming zijn tegenwoordig genoeg tips te vinden op internet. Daarnaast kun je locals op de plaats van bestemming ook om tips vragen. Meestal kom je dan op de leukste plaatsen terecht waar weinig toeristen komen. Zo kan ik mij nog steeds de allerlekkerste (en goedkoopste) linzensoep herinneren die we jaren geleden in Istanbul hebben gegeten. Gezellig tussen de locals!”

Lijkt het jou net als Desiree ook geweldig om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.