De bucketlist van Guillaume

De bucketlist van Guillaume uit Brugge

Woohoo! Er is weer een nieuwe ‘de bucketlist van’. Deze week krijg je een kijkje in de bucketlist van Guillaume. Lees je mee?

De bucketlist van Guillaume

Guillaume De Ly is 23 jaar oud en komt uit Brugge (in België). Hij heeft een lange loopbaan in de jeugdbeweging, maar neemt daar even pauze van omdat hij op wereldreis gaat met zijn vriendin. Na zijn studie Latijn-wiskunde in Brugge, studeerde hij industriële ingenieurswetenschappen in Oostende. Daar behaalde hij zijn Master in de elektronica – ICT (super knap!). Ook stond een mogelijke carrière als leerkracht op zijn ‘bucketlist’, vandaar dat hij ook een aanvullende opleiding tot leraar deed.

Aan de hand van een aantal vragen laat Guillaume zien wat er op zijn bucketlist staat en waar zijn avonturen hem hebben gebracht en nog zullen brengen. 

De bucketlist van Guillaume
Credits: Eva De Coster

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

Allereerst ga ik op wereldreis over een klein maandje. Samen met mijn vriendin ga ik een jaar reizen door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Singapore, Bali, Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji, de Verenigde Staten en Mexico. Na deze reis hoop ik in de toekomst ook eens de sfeer in Marokko te kunnen snuiven en de pracht en praal van Dubai te zien.

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

Op dit moment is dat sowieso Fiji, omdat we er gaan duiken en omdat dat het rustpunt van onze reis wordt. Alles is al geregeld om iets meer dan 2 weken volledig – maar op een actieve manier – te relaxen. Ik ben van nature best wel gesteld op mijn rust zo af en toe, dus het is dan voor mij ook logisch dat ik daar het meeste naar uitkijk.

3. Welke dingen heb je al van je bucketlist af kunnen strepen?

Dat vind ik een moeilijke vraag, omdat ik niet door het leven ga met een lijstje met verwachtingen. Per slot van rekening kun je dan niet teleurgesteld zijn of stress hebben omwille van wat je allemaal nog moet doen. Wat ik wel heb, zijn enkele herinneringen waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Zoals mijn roadtrip door de Baltische Staten bijvoorbeeld. Dit was een onvergetelijke ervaring. Daarnaast vond ik een bezoek aan diverse kampen ook erg interessant.

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als je een ding zou mogen kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

Sinds ik Auschwitz (kamp I en II – en Birkenau) heb bezocht, is dat mijn antwoord. Echt een ervaring die “aan de ribben blijft plakken” en waarvan ik achteraf dacht: ik hoop dat mijn jongere broer hier ook nog eens passeert. Het was zó pakkend, dat ik vind dat iedereen dit eens moet zien in zijn leven, want dit hoort niet bij “des mensen”. Die plek, dat bezoek, maakte dat heel erg duidelijk voor mij.

De Bucket List van Guillaume
Credits: Eva De Coster

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

Mag dat ook in België zijn? Ik ken Nederland niet zo goed en ben een fiere Bruggeling. Doe mij Brugge maar dan. Het historisch karakter van de stad heb ik nog niet geëvenaard gezien, behalve dan in Rome of Parijs misschien. Ik ken er ook de meeste leuke plekjes van alle steden waar ik al ben geweest, de gezelligste cafétjes en ook een heleboel plaatsen waar fijne herinneringen aan gekoppeld zijn. Het zal de romantische ziel wel zijn..

Mocht je naar Brugge gaan dan zijn dit de leukste plekjes om te bezoeken: Lizzies Wafels (voor verse en XL wafels), ’t Poatersgat (een gezellig café met een grote keuze aan bieren), Comptoir Des Arts (een jazzy café met comedy avond op de eerste maandag van elke maand), Delaney’s (Irish pub met vrijdag- en zaterdagavond live muziek) en Chocolatier Stephan Dumon – need I say more?

6. Heb je nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

Goed materiaal en goed gezelschap, daar kom je al een heel eind mee!

Lijkt het jou net als Guillaume ook leuk om meer te vertellen over jouw bucketlist? Je kunt ons een mailtje sturen: info@travelgloss.eu en we nemen snel contact met je op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.