de bucketlist van Sanne

Credits: Sanne Goede

De bucketlist van reisblogger Sanne

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van reisblogger Sanne.

Let’s meet reisblogger Sanne

“Ik ben Sanne Goede en woon samen met mijn vriend en twee katten in Oostzaan. Een klein dorpje vlakbij Amsterdam. Wat mij betreft een heel fijne plek om te wonen. We wonen op een woonboot, met een geweldig uitzicht over het Oostzanerveld, een uitgestrekt natuurgebied.

In 10 minuten fietsen ben je in Amsterdam, zo hebben we ook alle voordelen van het leven in de stad. Wat mij betreft de perfecte combi! Ik ben inmiddels 34 lentes jong (of oud, zo kan je het natuurlijk ook zien en ben eigenaresse van Chital Travels, een travelblog vol avontuur en reisinspiratie, met een licht Noordelijke inslag. Hiernaast werk ik als fysiotherapeut, gespecialiseerd in kaakklachten. Ook heel leuk en dankbaar werk om te doen.”

1. Wat staat er op dit moment op jouw bucketlist?

“Heb je even? De lijst is namelijk redelijk lang. Ik zou het geweldig vinden om een bezoek te brengen aan Paaseiland, te zwemmen met walvissen in Tonga of West Australië, 3 maanden door Scandinavië te reizen met een camper, een duik te nemen in het kwallenmeer op Palau en het Noorderlicht in het echt te mogen aanschouwen. Dat laatste gaat hopelijk in februari gebeuren. We vertrekken dan voor 10 dagen naar het noorden van Noorwegen. Met een beetje mazzel kunnen we dit bijzondere natuur spektakel dan met onze eigen ogen aanschouwen. Wish me luck!”

2. Als je slechts één bestemming uit zou mogen kiezen, waar zou je dan heen gaan en waarom?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken, dan kies ik voor de volle honderd procent voor Paaseiland. Het eiland trekt me enorm aan, het heeft iets mysterieus. De beelden, de ligging, het eiland zelf. Ik kan het niet goed uitleggen, maar voor mij is Paaseiland de ultieme bucketlist bestemming.”

de bucket list van Sanne
Credits: Sanne Goede – Chital Travels

3. Welke dingen heb jij al van jouw bucketlist af kunnen strepen?

“Als ik er zo over nadenk, realiseer ik me dat we al heel wat mooie en bijzondere dingen hebben mogen doen en zien, ik ben hier enorm dankbaar voor. Een van de bijzonderste momenten was het zien van een grote groep orka’s in het wild. Kippenvel! Ook hebben we kunnen zwemmen met manta ray’s en walvishaaien. Twee dingen die hoog op de bucketlist stonden. Het zwemmen met walvishaaien was in een woord geweldig. Wat een ervaring. Ik vond het in het begin best wel spannend, maar op zo’n moment doe je gewoon. Je hebt geen tijd om na  te denken, je ligt echt letterlijk in twee seconde in het water. Gelukkig eten walvishaaien alleen maar plankton en kleine visjes, dus ze doen niets.

Ook bucketlisted, maar niet op de van mij, was het zwemmen met haaien in het wild. Dit was niet bepaald de bedoeling en ik was heel blij toen ik veilig in de boot zat. Op het moment doodeng, achteraf toch wel erg gaaf. De hike naar het basecamp van de Annapurna was voor mijzelf wel een persoonlijke overwinning, het is een meerdaagse en behoorlijk inspannende trekking, maar het is het waard. De uitzichten over de Himalaya zijn in een woord geweldig.”

Lees ook de bucketlist van globetrotters Juul en Britte

4. Als je een ding mag kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jouw ogen een keer in hun leven zouden moeten doen? 

“Maak een keer een roadtrip, in een land waar jouw hart harder van gaat kloppen. Dat is natuurlijk voor iedereen weer anders en dat maakt het ook zo leuk. Het is een perfecte manier van reizen. Je beslist zelf waar je gaat en staat, op je eigen tempo en je kiest de dingen uit die jij leuk vindt om te doen.

Met een roadtrip leer je een land pas echt goed kennen en het is ook de perfecte manier om slow travel toe te passen. Neem de tijd en geniet van de omgeving om je heen. Dat kan ver weg, zoals bijvoorbeeld in Australië, maar ook dichtbij. Landen als Zweden, Ierland en Stockholm lenen zich daar perfect voor. Hou je wat meer van zon, dan kan je natuurlijk beter afreizen naar het zuiden.”

de bucket list van Sanne
Credits: Sanne Goede – Chital Travels

5. Welke steden in Nederland hebben jouw hart gestolen en waarom?

“Ik heb al vele steden mogen bezoeken, maar Amsterdam blijft toch wel mijn favoriet. Het is een mooie stad, met de grachten, de pakhuizen en de typische architectuur. De sfeer is goedmoedig en gezellig, vooral als je het drukke centrum een beetje achter je laat. Mijn tip, neem ook eens een kijkje in Amsterdam Noord, dit deel van de stad is op het moment volop in ontwikkeling en je vindt hier lekkere restaurantjes, bierbrouwerijen en geweldige terrassen aan het water. Super tip!

Mijn favoriete plek in Amsterdam is toch wel de NDSM-werf. Een direct aan het IJ gelegen oude scheepswerf met een industriële uitstraling en een creatieve vibe. Geniet van de street art, het werk van kunstenaars of ga op zoek naar bijzondere schatten op Europa’s grootste rommelmarkt die een keer per maand gehouden wordt. Op zoek naar een fijne plek voor een lekkere lunch of diner? Dan kan ik je het Noorderlicht of Pllek van harte aanbevelen. ”

6. Heb jij nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“Boek je ticket ver van tevoren, het liefst negen maanden, dan komen de nieuwe tickets namelijk meestal online en dan zijn ze het voordeligst. Wij boeken lang niet altijd de tickets zover van tevoren, wat eigenlijk dom is, want het kan je een hoop geld schelen. Overweeg ook eens om te vliegen vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel. Toen wij naar Sri Lanka gingen vlogen we vanaf Düsseldorf en terug weer gewoon op Amsterdam. Dit scheelde ons maar liefst €200,- op een ticket per persoon! Dat is de kleine omweg toch wel meer dan waard.”

Lijkt het jou net als reisblogger Sanne ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.