bucketlist van Juul en Britte

Credits: Juul en Britte - Dutchies Abroad

De bucketlist van Juul en Britte

Elke twee weken krijg jij een kijkje in het leven van een wereldreiziger aan de hand van bucketlist vragen. Met als doel om jou te kunnen inspireren om te reizen naar plekken die je wellicht nog niet kende. Deze week lees je meer over de bucketlist van Juul en Britte. Bloggers op reisblog Dutchies Abroad.

De bucketlist van Juul en Britte

“Wij zijn Juul (29) en Britte (28), dol op onze rugzak en ons tentje. Juul is jarenlang outdoorinstructeur geweest en heeft zomers veel in Slovenië gewerkt, met name meerdaagse hikes en canyoningen. Inmiddels zit hij weer op school en studeert hij sociaal pedagogische hulpverlening.

Britte heeft sinds 2013 haar eigen bedrijf in marketing, communicatie en website-ontwikkeling en is net klaar met een cursus Growth hacking (eentje om te googelen). Zodra Juul is afgestudeerd, laten we ons huis in Hilversum achter ons, gaan we reizen en zien we wel waar dit ons brengt!”

1. Wat staat er op dit moment op jullie bucketlist?

“Een langere periode reizen in Nepal en de basecamp van Mount Everest bereiken, het noorderlicht zien op de Lofoten, een langeafstandspad helemaal lopen, met een busje door Europa trekken, de kou in Siberië ervaren, de natuur van Nieuw Zeeland ontdekken, wintersporten in Canada, een rondreis maken door het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika en de indrukwekkende gletsjers van Patagonië zien… Genoeg te doen dus!”

2. Als jullie slechts één bestemming uit zouden mogen kiezen, waar zouden jullie dan heen gaan en waarom?

“Een tijdje in Nepal rondtrekken, mooie trekkings doen en het lokale leven ervaren. Het lijkt ons fantastisch om even helemaal of the grid te zijn en het primitieve leven in de afgelegen bergdorpjes te ervaren.”

bucketlist van Juul en Britte
Credits: Juul en Britte – Dutchies Abroad

3. Welke dingen hebben jullie al van de bucketlist af kunnen strepen?

“Een maand lang met onze rugzakken en tentje rondtrekken in Scandinavië en slapen op de mooiste plekken die je je kan voorstellen. Dit deden we in de zomer van 2016 en toen zijn we ook op de Lofoten eilanden geweest. We waren zo onder de indruk van de prachtige natuur. De groene bergen die direct uit de blauwe zee omhoog komen…en als je een beetje de hoogte opzoekt zie je dat overal om je heen.

Britte heeft in Slovenië voor het eerst zelf een berg beklommen (wel meteen de hoogste van het land) en we hebben er allebei parachute gesprongen! Door de studie van Juul hebben we nog geen écht lange reizen kunnen maken, maar die gaan er zeker komen.”

Lees ook de bucketlist van globetrotter Offroad Dog

4. Als jullie een ding mogen kiezen, wat is het dan wat alle globetrotters in jullie ogen een keer in hun leven zouden moeten doen?

“Wildkamperen! Als je gaat wildkamperen dan ben je namelijk helemaal op jezelf aangewezen. Je moet je eigen spullen meesjouwen, je eigen eten maken en het doen met de spullen die je hebt, ongeacht de omstandigheden. Naast dat je er veel van leert, kom je ook op prachtige plekken en ervaar je hoe indrukwekkend de natuur kan zijn. Dit hadden wij op de Lofoten. We waren onderweg naar de hoogste top van het eiland en besloten halverwege ons tentje op te zetten. Het is een magisch gevoel om wakker te worden op zo’n mooie plek, in complete stilte tussen de bergen, meren en de zee. Je voelt je dan even heel klein als mens.”

5. Welke steden in Nederland hebben jullie hart gestolen en waarom?

“We komen niet veel in grote steden. We wonen redelijk dichtbij Amsterdam en zijn daar daarom best regelmatig. Het centrum vermijden we wel zoveel mogelijk, veel te druk! De kleine wijkjes waar minder toeristen komen vinden we een stuk gezelliger! Arnhem vinden we eigenlijk nog een stuk leuker, maar daar komen we weer minder vaak. Er is veel groen in de omgeving en er zijn superveel gezellige eettentjes.”

6. Hebben jullie nog tips voor andere globetrotters om fit en betaalbaar te reizen?

“We doen zelf aan CrossFit, een sport die over de hele wereld beoefend wordt. Hierdoor kunnen we overal waar we willen een lokale CrossFit sportschool instappen en een lesje meedoen. Echt betaalbaar is dit alleen niet… Tijdens het reizen lekker veel actieve dingen doen zoals hiken, is voor ons de ideale manier om niet alleen op prachtige plekken te komen, maar ook in shape te blijven zonder al te veel geld uit te geven.

Een flink stuk lopen met een zware rugzak kan een heuse workout zijn. De natuur in trekken en wildkamperen is trouwens ook een prima manier om goedkoper te reizen. Tijdens onze reis naar Scandinavië hebben we natuurlijk wel geld uitgegeven, maar lang niet zo veel als dat je kwijt bent als je in hostels slaapt.”

Lijkt het jou net als Juul en Britte ook tof om te vertellen over wat er op jouw bucketlist staat? Stuur dan een mailtje naar info@travelgloss.eu en we nemen contact met jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.