Dit is beste manier en reistijd om Praag te ontdekken!

Dit is beste manier en reistijd om Praag te ontdekken!

Wil je Praag gaan ontdekken? Dan is het fijn om te weten wat de beste manier is om de stad te verkennen, welke reistijd het fijnst is en met welk weer je rekening kunt houden. Lees snel verder om te weten waar je aan toe bent als je besluit naar Praag af te reizen.

Bepaal je reistijd 

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is bijna het hele jaar door geschikt als bestemming voor een heerlijke stedentrip. Het klimaat komt overeen met dat van Nederland. Verschil is dat er een stuk minder neerslag valt in de herfst en de winter.

Ga je in de maanden november, december of januari dan is er een kans dat Praag in een prachtig witte deken gehuld ziet. Maar, zoals dat altijd is met het weer, is dat helaas geen garantie. Dat neemt niet weg dat Praag in de winter zeker de moeite waard is, vooral in november en december als de stad in kerstsferen gehuld is.

Ga je liever met mooi weer op pas? Tussen mei en september overheersen de warmere temperaturen in de stad.

Meer over Praag lezen?  Lees hier welke bezienswaardigheden jouw stedentrip compleet maken!

De beste manier om Praag te ontdekken

De meeste bezienswaardigheden liggen geconcentreerd in de oude stad, Staré Město. Hier vind je onder andere de Karelsburg, het Wenceslas Plein, en het Oudestadsplein met de Astronomische klok.

Aan de zuid- en de noordwestkant van de stad liggen twee vestingen. Respectievelijk Vyšehrad en de Praagse Burcht. Deze laatste is de grootste burcht ter wereld. Al deze bezienswaardigheden zijn prima te voet te bereiken als je hotel ook in (de buurt van) het centrum ligt.

Mocht je liever niet te veel willen of kunnen wandelen, dan kent Praag ook een prima betaalbaar openbaar vervoer netwerk bestaande uit bussen, trams en metro’s. Het is sowieso leuk om met tram 22 langs alle hoogtepunten te rijden. Deze tramlijn rijdt namelijk een rondje door de nieuwe en oude stad en zo rij je in een ritje, en voor maar een paar euro, langs alle highlights. Handig als je maar voor een dag in de stad bent bijvoorbeeld.

Let wel, je kunt geen kaartjes aan boord van de tram en de metro kopen, dus je moet van te voren bij de automaat een vervoersbewijs halen. Deze moet je dan vervolgens wel nog afstempelen in de gele stempelautomaten, zoals dat vroeger hier ook moest met je treinkaartje. Heel vroeger, ik voel me ineens heel oud! Maar nog niet oud genoeg om gratis met het OV te kunnen reizen, dan mag in Praag als je 70+ bent.

Leuk weetje: het metrostation Námestí Míru heeft de langste roltrap van Europa. Deze is 100 meter lang en het duurt wel 2 minuten voordat je boven dan wel beneden bent. Ook leuk om een keer gezien te hebben dus.

Lisanne globetrotter TravelGlossDeze blogpost werd met passie geschreven door Lisanne! Bekijk haar reisavonturen op In case you’re wandering.

Foto credits: Wiktor Karkocha (Unsplash)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.