Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben!

Rangito

Ultieme Auckland roadtrip route: wat je in Nieuw-Zeeland gezien wilt hebben!

Kia ora oftewel hallo! Hier is die dan. Mijn tweede blog over Nieuw-Zeeland. Deze blog gaat over een toffe stad op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Een heerlijke stad met een super relaxte vibe. Heb je de eerste blog al gelezen? Die blog gaat over tips om de meest toffe roadtrip door Nieuw-Zeeland voor te bereiden. Lees snel verder om te ontdekken wat je in Auckland kunt beleven!

Ultieme Auckland roadtrip route: wat je in Nieuw-Zeeland gezien wilt hebben!

Nieuw-Zeeland, voor ons letterlijk aan de andere kant van de wereld, is hét land van rugby, kiwi’s en de Maori’s. Wist je dat de Maori groet ‘Kia ora’ in het hedendaagse Engelse Nieuw-Zeeland, overal in het land wordt gebruikt?

Voordat ik je de ultieme tips ga geven hoe je op een pure manier van de Maori cultuur kunt proeven ga ik eerst tips geven over de toffe stad Auckland.

Botanical gardens - Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben!
Botanical gardens

Auckland ligt op het Noordereiland en het is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, maar niet de hoofdstad. Wellington, wat in het zuiden ligt van het Noordereiland, is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Eén derde van de inwoners van Nieuw-Zeeland woont in Auckland. Wanneer je Auckland gaat verkennen kun je in het centrum prima alles lopend doen. Voor de dingen wat verder weg van het centrum loont het de moeite om een auto te huren. Je bent lekker vrij en kunt gaan en staan waar je wilt in deze stad. Vergeet niet dat ze hier links rijden.

Wat je wil zien en doen in Auckland

Auckland is een waanzinnige stad en barst van geweldige dingen om te zien en te doen. Afhankelijk van je verblijf in Nieuw-Zeeland kun je hier met gemak zo’n vier tot zeven dagen doorbrengen.

Net zoals in heel veel andere steden heeft ook Auckland een Sky Tower. Ik vond het geweldig. Het prachtige uitzicht over de stad en de indrukwekkende diepte wanneer je over de glazen vloer loopt. Voor de echte waaghalzen kun je hier ook een skywalk en een skyjump doen. Niet goedkoop, maar wel onbetaalbaar!

Lees hier hoe je een roadtrip door Nieuw-Zeeland kunt voorbereiden.

De botanical gardens mogen niet ontbreken wanneer je in Auckland bent. De botanische tuinen liggen in het Zuid-Auckland, ongeveer een kwartier van het vliegveld vandaan. In deze botanische tuinen kun je met gemak jezelf een dag vermaken. Ze hebben prachtige thema tuinen en een inheems bos met een park waar je heerlijk kunt wandelen en genieten.

Omringd door vulkanen

Auckland is een stad die omringd wordt door een enorm aantal vulkanen. Wanneer je naar Mount Eden gaat kun je zelfs over de rand van deze groen begroeide kraters lopen en kun je Auckland met zijn vulkanen zien liggen.

One Tree Hill ligt in het vulkanisch gebied van Auckland. Op deze heuvel staat een obelisk als gedenkteken aan de Maori’s. Op deze plek hebben ooit bomen gestaan. Toen de laatste werd omgehakt zijn er verschillende pogingen gedaan om weer nieuwe te planten. Al deze pogingen mislukten.

One Tree Hill - Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben!
One Tree Hill

Deze obelisk is geplaatst als gedenkteken voor de Maori. Ook vanaf One Tree Hill heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Auckland. Beide vulkanen kun je prima met een auto bereiken. Vanaf de parkeerplaats is het nog een heerlijk stukje lopen naar boven toe. En als je er geen genoeg van kunt krijgen, dan kun je vanaf Auckland de boot nemen naar Rangitoto eiland waar je een vulkaan kunt beklimmen.

Hippe wijken met gezellige tentjes

Mission Bay in Nieuw-Zeeland is een prachtige buitenwijk van Auckland en gelegen aan het water. Het heeft mooi uitzicht op Rangitoto eiland en heerlijke plekjes om te eten en te drinken en vooral om te genieten.

Uitzicht op Rangitoto - Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben!
Rangitoto

Dezelfde vibe hangt ook in Viaduct. Viaduct is een hippe buurt langs het water met allemaal gezellige tentjes waar je heerlijk kunt loungen, eten, drinken en genieten. In deze omgeving kun je rond wandelen en genieten van de heerlijke relaxte vibe die daar hangt.

Viaduct - Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben!
Viaduct

Takapuna is ook zeker een bezoek waard. Takapuna is een buitenwijk die ten noorden van Auckland aan het water ligt. Wanneer het laagtij is kun je hier een heerlijke kustwandeling maken.

Piha - Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben
Piha

Piha ligt op ongeveer een uurtje rijden van Auckland, maar is echt een must-see en een must-do als je in Nieuw-Zeeland bent. Vanaf Auckland begint het genieten al, want de weg naar Piha is waanzinnig. Piha is het ‘bondi beach’ van Nieuw-Zeeland. Een perfectie spot om te surfen. De kenmerkende rots die je in het water ziet kun je beklimmen en met mooi weer heb je prachtige vergezichten. Verder je kun er een heerlijke strandwandeling maken en een duik nemen in de ruige zee. Vanwege de ligging kan het weer er anders zijn dan in Auckland. Houd het weer dus goed in de gaten wanneer je Piha gaat bezoeken.

Dan heb je nog Whangaparaoa. Dit mooie stukje is zeker een bezoekje waard als je in Auckland bent. Ga zeker naar het prachtige Army Bay Beach waar je heerlijk op het strand kunt liggen. Als je daar bent kun je op de terugweg nog even een bezoekje brengen aan Gulf Harbour. Bij Gulf Harbour kun je vis kopen en daarmee de wilde pijlstaartrog voeren die daar rond zwemt. Met een beetje geluk komt de pijlstaartrog zelfs de vis uit je hand eten.

Betaalbare restaurants in Auckland

In Auckland heb je de meest overheerlijke restaurants met hippe interieurs om uren heerlijk te tafelen. Hier onze top drie.

Depot staat in de top 3 van Auckland’s beste restaurants. Het is het restaurant van de bekendste Nieuw-Zeelandse tv-chef Al Brown. Het is betaalbaar. Niet te chick, gewoon casual eigenlijk. Ze hebben onwijs lekker eten en werken met het concept van ‘shared plates’. Eetsmakelijk en geniet.

Prego is een Italiaans restaurant gelegen in de gezellige wijk Ponsonby. Ze serveren er hoogstaande Italiaanse gerechten. Als starter moet je zeker de garlic bread proberen. Bij Prego kun je overigens niet reserveren. Wanneer je even moet wachten op een tafeltje kun je alvast aan de bar genieten van een drankje. Het is het wachten echt meer dan waard.

Last but not least, restaurant Mexico. Gelegen in hartje centrum van Auckland heeft meerdere locaties. Een heerlijke kleurrijke plek. Je waant je bijna in Mexico zelf. Als je binnen bent uitgekeken op alle decoratie en je hebt genoeg foto’s genomen om mee terug te nemen naar Nederland, kies dan een heerlijke Margarita of Sangria uit om te proosten op een heerlijke avond. In dit waanzinnige restaurant hebben ze een tapas concept. Er zijn kleine Mexicaanse gerechten die je samen kunt delen. Zodat je zo veel mogelijk verschillende gerechten kunt proeven.

Ultieme Auckland roadtrip route wat je in Nieuw-Zeeland gezien wil hebben 1
Rocky road

Wie zoet is krijgt lekkers!

Als je een echte zoetekauw bent en je wilt ultiem genieten van deze prachtige stad, neem dan de lift in de sky-tower naar de vijftigste verdieping waar het sky café zich bevindt. Bestel daar de overheerlijke rocky road. Dit is een overheerlijke zoetigheid bestaande uit een mix van chocolade, marshmallows, noten, koekjes en snoepgoed. Zoek een plekje bij het raam en geniet nog even van het prachtige uitzicht over deze fantastische stad.

Bekijk ook alle tips op deze map

Nog meer te weten komen over Nieuw-Zeeland? Houd TravelGloss in de gaten!

Deze blogpost werd met passie geschreven door Liesbeth! Bekijk ook de reisavonturen van Liesbeth op Miss.Worldtraveller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.