The Blueberry - vegan hotspots in Amersfoort
Bestemmingen,  Europa,  Nederland,  Plekjes om te eten

Vegan lunchen in Amersfoort? Dit is onze top 7!

Buiten de deur eten als veganist? Dat is soms best lastig, omdat er niet veel opties zijn. Gelukkig zijn er genoeg vegan hotspots in Amersfoort te vinden waar je terecht kunt. We hebben zeven hotspots voor jou in Amersfoort ontdekt, die buiten de deur eten, tot een feestje maken!

7x Vegan hotspots in Amersfoort

1. The Blueberry

Deze hotspot heeft maar liefst twee vestigingen in Amersfoort! Eentje in het centrum (Hof 21) en in Amersfoort-Noord (Emiclaerhof 40). Je kunt bij The Blueberry terecht voor heerlijke Amerikaanse zoete lekkernijen zoals vegan bananen pancakes en vegan bananenbrood. Op verzoek kun je een broodje laten samenstellen, daarnaast kun je taartjes en red velvet cupcakes voor thuis bestellen, die vrij zijn van dierlijke producten. Alles wordt hier met liefde gebakken!

2. The Streetfood Bar

Bij dit Aziatische georiënteerd restaurant vind je diverse vegan opties. Je kunt er terecht voor een veganistische lunch of diner. Lekker eten met eerlijke producten.

3. SEM – Sla en meer

Als je het ons vraagt, is SEM – Sla en meer (Kortegracht 6), een hotspot die al lange tijd een gevestigde naam heeft in Amersfoort. Bij de saladebar heb je de keuze uit verschillende salades waar je je vingers bij af kunt likken. Wat denk je van een salade met vegan kip, wilde rijst, wortel en kool? Of met zoete aardappel, courgetti, artisjok en broccoli. Ze hebben aangekondigd dat ze het menu gaan aanpassen. We zijn nu al nieuwsgierig wat er voor vegan opties op het nieuwe menu gaan komen!

4. Bindicafe

Bindi (Bergstraat 6) is meer dan een hotspots waar je kunt eten. Bij dit centrum staan persoonlijke ontwikkeling, yoga en massage centraal. Gezond eten heeft een grote invloed op je gelukkig en fit voelen. Daarom hebben ze bij Bindi een wisselend menu van veganistische- en vegetarische maaltijden. En laten we vooral de zoete lekkernijen niet vergeten, want ook daar is aan gedacht! Deze lekkernijen zijn meestal glutenarm, op basis van natuurlijke suikers en soms zelfs ook raw.

5. Bagels & Beans

Bij het gezellige Bagels & Beans (Arnhemsestraat 33) vind je ons maar al te graag. Want bagels, we zijn er dol op! Ze hebben diverse vegan opties waar je uit kunt kiezen.. Als je kunt kiezen, want dat is stiekem nog best lastig met al die goddelijke mogelijkheden!

6. Coffee Corazon

Ook bij Coffee Corazon (Krommestraat 18) kun je terecht met een veganistisch dieet. Deze hotspot is geroemd om z’n heerlijke producten en thee-muur. Soepjes, salades en broodjes. Woohoo! Kom maar door!

7. Gaudi’s

Op het gezelligste plein van Amersfoort vind je naast The Blueberry, ook Gaudi’s (Hof 36). Het restaurant houdt rekening met jouw wensen. Vraag of ze een menu met verschillende tapas voor je samen kunnen stellen, en je hebt de avond van je leven als veganist!

Bonus vegan hotspots in Amersfoort

En dan heb je ook nog Theeschenkerij Something Else (Grote Sint Jansstraat 11), BLUR your life (Mooierstraat 18) en Lunch & Borrel (Mooierstraat 61-63) waar je voor een vegan hapje aan kunt schuiven.

Ken je nog meer vegan hotspots in Amersfoort? Deel ze dan hieronder! Of heb je vegan vrienden die graag een keertje in Amersfoort buiten de deur eten, stuur dit dan naar ze door!

Evelyne de JongDeze blogpost werd met passie geschreven door Evelyne! Volg je haar al op Instagram @EvelynedeJong?