18x doen tijdens een midweek Londen - TravelGloss.eu 1

18x doen tijdens een midweek Londen

In juni is het zover! Dan komt er voor Evelyne en mij een droom uit! We gaan samen voor een midweek naar Londen én voor het eerst samen op reis. En om niet zo maar een reden. We gaan naar het concert van The Spice Girls en Londen verkennen!

18x doen in Londen

Ik ben echt zo enthousiast, dat wil je niet weten. Als tiener was ik al helemaal idolaat van de Spice Girls en Evelyne toevallig ook! Toen Evelyne mij mee vroeg kon ik dat natuurlijk niet weigeren. We gaan voor de ultieme melancholische ervaring naar een van hun live shows in Londen. En als we daar dan toch zijn, dan kunnen we er net zo goed een hele fijne citytrip van maken, toch? Ik ga daarom begin van die week al met de trein naar Londen en Evelyne volgt een paar dagen later. 

I really, really, really wanna zig-a-zag-ah!

Om ervoor te zorgen dat mijn enthousiasme niet met mijn geestelijke gesteldheid aan de wandel gaat, ben ik bezig met een soort bezigheidstherapie. Namelijk het uitzoeken van de activiteiten die ik graag wil gaan ondernemen in Londen en het verzamelen van adresjes van restaurants en cafeetjes voor de beste fish-and-chips, het meest uitgebreide ontbijt en de deftigste high-tea! Want, mijn god, wat is er veel te doen in die fantastische stad! 

Dit wil ik sowieso allemaal zien, doen en eten in Londen. Ik hoop dat jullie deze lijstjes vervolgens aan kunnen vullen, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe tips. Zeker als het om eten gaat. Nomnomnom!

18x doen tijdens een midweek Londen - St. Pauls Cathedral - TravelGloss.eu
St. Paul’s Cathedral

Cultuur snuiven in Londen

Dit is mijn top 10 met alle tips als je cultuur wil snuiven in het mooie Londen.

 • British Museum (gratis entree!)
 • British Library (hebben ook gratis tentoonstellingen)
 • Victoria and Albert Museum
 • Notting Hill (Portobello Road) – ook beter bekend als een van de mooiste en kleurrijkste wijken van Londen
 • Leadenhall Market (Hallo Harry Potter!)
 • Westminster Abbey
 • De musical Hamilton (ja, ik heb een kaartje bemachtigd!!)
 • Southbank Book Market en eigenlijk zoveel mogelijk boekwinkels afstruinen
 • St. Paul’s Cathedral
 • National Gallery
https://travelgloss.eu/stedentrip-londen/

Typisch Brits eten en drinken

Dit staat er op mijn eet- en drinklijstje als ik in Engeland ben.

 1. Een full English Breakfast! Maar dan wel zonder de black pudding… Dus dan wordt het een halfvol Engels ontbijt, denk ik.
 2. Een high-tea. Er zijn zoveel leuke thema high-teas dat ik nog geen keuze heb weten te maken. Help!
 3. De lekkerste fish-and-chips van Londen eten. Ik weet nog niet waar ik die kan krijgen, dus tips zijn welkom! 
 4. Meerdere kleurrijke desserts en koekjes uitproberen die mijn Instagram en Pin accounts sieren op het moment!
 5. Een cocktail drinken in de Shard. Tikkeltje aan de prijs, maar je krijgt het uitzicht er gratis bij!
 6. Herman ze German, voor een echte Duitse curryworst. Alleen al om die naam!
 7. Een freakshake van Miki’s Paradise. Milkshakes gone crazy! Denk aan een milkshake met Oreokoekjes, ijs, pretzels en chocolade saus.
 8. Chocolade van Choccywoccydoodah. Na het zien van de tv-serie over deze extreme chocolade winkel, moet ik hier gewoon heen!

Er zijn ook een aantal stadswandelingen die je kunt maken, waar ik er ook zeker minstens één van wil lopen. Zo heb je de Great Fire of London Walk, City Tree Walk, Lee River Walk, East End Walk en de Royal London Walk.

Ook hoog op mijn lijstje is een bezoek aan Harrods, omdat ik daar jaren geleden een hele fijne, simpele shopper heb gekocht in de giftshop en ik ben benieuwd of ze deze nog hebben (in een andere kleur).

Heb jij nog tips voor ons Spice Girls-tripje naar Londen? Deel ze met ons!

Lisanne globetrotter TravelGloss
Deze blogpost werd met passie geschreven door Lisanne! Bekijk haar reisavonturen op In case you’re wandering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.